Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este procedura de citire a ,,bin-urilor,, ?


vergil

Recommended Posts

Cum se pot citi binurile de pe o placa digitala de la un monitor (sau alte aparate ) , ca cea din atasament , prin conectorul VGA . În schema este prevazut in conectorul VGA ,  SDA si SCL .

Ce trebuie instalat in pc ?

Cum se conecteaza cu pc-ul ?

Va multumesc .

 

auts14.jpg

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Trebuie să dețineți o interfață hardware (programatorul) și în funcție de modelul interfeței instalați software-ul potrivit.

Exemplu de programator cunoscut: RT809F ce are direct port VGA.

Mai întâi trebuie să studiați ce trebuie reprogramat de pe placa respectiva, memoria din controllere sau o memorie externe (eeprom, flash ...). 

Nu orice programator / interfață știe să "scrie" orice controllere / memorie, astfel trebuie aleasa unealta potrivită.

 

In cazul dvs. e posibil sa se poată citi conținutul memoriei și cu un programator mult mai ieftin sau cu o simple interfață USB - UART precum FT232, placa de baza pare de la un LCD model mai vechi.

 

La secțiunea depanari și cu un titlu adecvat sigur aveți mai mult succes sa vă spună cineva exact ce programator sa luați sa nu cheltuiți o roaba de bani.

 

l.e. aveți un 25LV512 pe placa? Cumpărați un programator CH341, chiar daca nu acoperă o gamă variată de chipuri este foarte ieftin si util in cazul dvs.

Edited by Stefan.
Link to comment

Pentru cazul concret de aici folositi cum s-a spus CH341 si un cleste adaptor , va ajuta sa nu mai dati memoria jos de pe placa , dar trebuie sa alimentati placa .

https://www.google.com/search?q=adapter+soic+8&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWuarwpcLgAhUL86YKHQyqAJAQ_AUIDigB&biw=1024&bih=650#imgrc=YnIK6p4cPc3KSM:

 

https://www.banggood.com/8-Pin-1_27mm-Pitch-SOIC8-SOP8-Flash-Burning-Chip-IC-Test-Clip-Programmer-With-2pcs-Power-Module-p-1179974.html?cur_warehouse=CN

Rog sa nu se considere reclama , am pus doua linkuri pentru a vedea despre ce este vorba .

Pentru folosirea adaptorului de tip cleste este nevoie , in unele cazuri , in functie de configuratia HW a placii , sa alimentati placa .

Sunt cazuri cand pe bara de 3,3V sunt mai multi consumatori impreuna cu memoria si curentul dat de programator nu este suficient .

In cele mai multe cazuri pentru placi simple merge fara alimentare separata .

Link to comment

Va multumesc pentru raspunsuri .

Detin CH341 . Am si cleste pomona .

Am inteles ca totusi se poate face prin vga , cu ajutorul pc-ului , dar nu inteleg cum .  Cum se conecteaza la pc si ce trebuie instalat pentru operatia respectiva .

De curand m-am lovit de problema asta , ca nu se putea scrie pe placa . 

Mi sa recomandat prin vga , dar.........cine a recomandat nu a dat si ceva relatii , cum se face .

Vorbesc de memoriile externe ,spi/flaș/ eprom 

Cu CH341 , este clar ,ce se poate face . Cu memoria scoasa se poate citi/scrie , dar pe placa nu . Posibil trebuia  alimentat ,dar nu am facut asa .

Link to comment

Se pare că totuși nu ne spuneți ce memorie externa este pe placa (una pe i2c și una pe spi?)

Daca tot spuneți că ați văzut pe schema SDA si SCL unde duc acești pini?

Daca duc in controllere va trebuie software-ul dedicat pentru controllerul respectiv și vă puteți conecta pe VGA dar nu direct cu PC-ul

Ce spune producătorul controlerului că fac pinii respectivi? Oricum tot va trebuie un adaptor serial pentru nivele logice (5V sau 3.3V) de la controller.

La ce am mai meșterit eu am văzut că în unele manuale de service se specifica software-ul necesar si interfață de programare (uneori era un simplu max232 sau FTDI FT232).

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines