Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv nu distinge culorile


Recommended Posts

Va salut, detin un tv tub Noriko care are o problema minora(zic eu) cu culorile aproape inexistenta, si anume in josul tubului este o portiune de cativa cm care nu distinge culoarea rosu, in zona respectiva rosu devine un galbui, iar verde putin spre albastru . Atasez o poza in care in mod normal  banda aceea ar trebui sa fie rosie.

Cam care ar fi problema , se merita reparatia? Multumesc !

PS: crezand ca e magnetizat am luat o boxa si am "frecat o" pe zona respectiva, culoriile stricandu se mai rau, insa acestea revenind dupa ce am oprit tv ul din buton si  scotandu-l din priza.

 

 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1790039760.jpeg_1550013910021.jpeg

Edited by AstraHu-07
Link to comment

Salut,

 

Daca se manifesta si pe alte imagini, atunci eu suspectez ca este vorba de magnetizarea mastii in zona cu pricina. "Frecand o boxa" pe zona respectiva este de asteptat sa agraveze problema.

 

Principiul demagnetizarii presupune aplicarea unui camp magnetic alternativ a carui intensitate scade lent. Asta permite materialului magnetic sa parcurga cicluri histerezis de arie din ce in ce mai mica pana cand, la terminarea demagnetizarii, materialul ajunge in origine pe graficul B(H). Este esentiala scaderea lenta a campului fie prin indepartarea lenta a bobinei externe de demagnetizare de tub, fie prin cresterea treptata a rezistentei termistorului in serie cu bobina de demagnetizare din interiorul TVului.

 

Daca televizorul a fost mutat recent ca pozitie si asta a determinat aparitia petei de culoare, sunt sanse ca dupa cateva porniri/opriri la intervale mari, ca sa apuce termistorul sa se raceasca, imaginea sa-si revina.

 

O metoda pe care o foloseam acum multi ani ca sa demagnetizez pensete sau surubelnite era sa le trec lent prin ansa pistolului de lipit si sa le indepartez la 30-40cm, timp in care butonul era mentinut apasat. Odata scula aflata la distanta, opream pistolul de lipit. Poate merge cu ansa pistolului de lipit, daca aveti, dar nu uitati ca nu trebuie intrerupt circuitul in apropierea mastii ptr. ca poate sa faca mai rau.

 

Edited by cirip
Link to comment

Am o intrebare, mai am un tv beko tot cu tub, se poate lua acel PTC de pe el si montat pe acesta? Mentionez ca in trecut am facut aceeasi operatiune, am luat acel PTC de pe un tv seg si l am montat pe unul clayton care merge perfect si in ziua de azi doar ca acestea impart acelasi sasiu.

Link to comment

Asa arata acum , dupa cum se poate observa acea dunga este in totalitate rosie, asa cum e normal. Mii de multumirii tuturor celor ce si au rupt cateva secunde pt a raspunde acestui post.

PS : sa nu credeti ca fac reclama postului respectiv sau vrunuia dintre cele doua anunturi, am ales acest canal ca se poate vedea clar diferentele dintrele cele doua poze. Inainte si dupa

Screenshot_20190213-134946.jpg

Edited by AstraHu-07
Lamurire canal tv.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines