Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pret pistol de lipit

Evaluează acest subiect


Ovidanie

Postări Recomandate

188 Lei. Mi-i l-a luat cadou bunicul la începutul liceului. Împreuna cu o trusa de surubelnite Flaro si un set de clesti. Cu exceptia a doua surubelnite si a unui cleste, mai am sculele si acuma. Pistolul îl folosesc curent. I-am înlocuit cablul de retea cu "brida" militara si am vreo cinci seturi de carcase de schimb.

Link spre comentariu

Dacă făceau carcasa din ceva plastic mai puțin casant, era chiar ceva excelent.Dar carcasele astea se sparg urât de tot, nu cred că sunt puțini cei care le-au schimbat de multe ori.Iar cum pistolul stă numai pe marginea mesei (să fie la îndemână) e foarte predispus la cădere....nu mai spun că la serviciu am beton pe jos.Acasă stă cel mai mult pe jos, dar când îl folosesc la masă, trage tot în jos, mama ei de gravitație...

Exista un model asemănător de pistol cu o carcasă de culoare deschisă, produs după 90 cred.Am căutat să cumpăr astfel de carcase și să le adaptez la trafurile din pistoalele din dotare, dar din păcate nu am mai găsit.În schimb astea negre tot mai apar prin magazine, dar nu mă mai tentează deloc.Mai degrabă fac din sticlotextolit carcase de genul ceolr făcute de flomar60...cred că sunt mult mai robuste decât ebonita neagră.

Are sau a avut cineva acest tip de carcasă, sunt tot casante,sau mai flexibile ? image;s=644x461

Editat de validae
Link spre comentariu

Am eu 2 cu carcasa de plastic... unul rosu si unul alb ca cel din poza!... sunt mult mai rezistente la cazaturi... cel rosu cred ca a incasat cel putin 20 de cazaturi de pe masa de-a lungul timpului... carcasa a rezistat fara probleme, doar becului i se scutura filamentul... ca performante electrice, absolut identic cu cel cu carcasa de ebonita... si din astea am 2 bucati... din pacate unul este ars... si n-am timp de el! 

Link spre comentariu

Nu se implica cineva sa facă carcase printate? 

Eu consider că va avea clienți. 

 

Și acum sa trec la nostalgii. 

Pe la începutul anilor '80 mi-a cumparat tatăl meu un pistol de lipit. Asamblam cu el diverse kit-uri de la IPRS și după ce am prins experienta depanam echipamente diverse. Din păcate nu mai am acel pistol deoarece l-am împrumutat unui coleg prin' '91 și l-a făcut pierdut. 

Totuși de-a lungul timpului am avut mai multe identice chiar și acum am unul cumpărat de pe okz cu 6 ani în urma. A fost impecabil, aproape nou. 

Acum are carcasa bandajata ca l-am prins sub rotila scaunului dar încă îl folosesc destul de des. 

Niciodata eu nu îl țin pe masă, prefer să țin pe jos. 

Acum o luna am cumpărat o carcasă din târg Vitan dar calitatea lasă de dorit. Încă nu am montat-o. 

Becul nu îl mai am dar acum vreau sa ii montez LED de 1W cu punte redresoare și rezisor de limitare dar îmi trebuie un reflector micuț sa arate și bine. 

Editat de worker
Greșeală editare
Link spre comentariu

Daca e asa de bun pistolul si merita investitia pentru a avea o scula perfecta, se poate face carcasa din poliamida. S-ar rezolva problema sparturilor, nu s-ar mai sparge niciodata. Asta daca merita, costurile cu materia prima ar fi destul de mari, probabil ar depasi costul pistolului, dar ai putea sa arunci pistolul de oriunde dupa aia, fara griji.

Link spre comentariu

Nu stiu cum se comporta pe termen extrem de lung, dar pe termen scurt-mediu este un plastic maleabil si totusi tare, greu de pilit, rigid dar fara sa fie casant. Este renumitul "nylon" si cred ca are una dintre cele mai bune stabilitati la temperatura si imbatranire dintre toate plasticele normale.

 

Eu nu am apucat sa vad poliamida casanta pana in prezent. Din contra, e chiar o provocare sa o rupi, oricat de subtire ramane tot trebuie sa o tai cu o lama ascutita, altfel tragi de ea fara sa resesti sa o rupi (exemplu franjurile ramase de la prelucrare pe marginea unde a fost frezata piesa). Si spanul rezultat, poti sa scoti zeci de metrii la strunjire fara sa se rupa.

 

Chiar ar fi interesant de facut o carcasa din poliamida si transformatorul montat in interior pe tampoane de cauciuc, in caz de acrobatii sa nu loveasca direct, sa inghita si el socuri, carcasa sigur o sa reziste.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări