Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
alexandrubogdan

putere maxima oferita petru curent trifazat

Recommended Posts

Salutare tuturor. Am urmatoarea dilema, doresc achizitionarea unui echipament de productie cu o putere (consum) de 35-40kw/h, din cate am citit, fara interventii sau costuri suplimentare se ofera o putere de 24kw/h, intrebarea mea este ce solutii exista pentru a mi se furniza puterea de care am nevoie si ce costuri sunt implicate. Va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

În primul rand este nevoie de solicitare de spor de putere. Asta înseamnă că se va emite un ATR nou în care ți se va prezenta soluția aleasa de distribuitorul de rețea.

Pana la 32 A (22kVA), de cele mai multe ori se oferă direct de pe stâlp, dacă depășești aceasta putere, ti se da direct de la postul trafo, adică va trebui sa suporți câteva zeci/sute de metri de cablu dimensionat corespunzător. 

Toate astea în ideea în care au rezerva în postul trafo cel mai apropiat. Nu este exclus sa te alimenteze dintr-un traf situat la 500-1000 de metri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-ar strica si un exemplu de cost total, pentru o solutie concreta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In momentul de fata nu detin un spatiu ca sa pot face o solicitare pt marirea puterii. Am 2 variante, fie inchiriez fie construiesc o hala metalica, ma gandeam ca e cineva care stie ce costuri ar fi pt o putere de 40 kw/h, cat am eu nevoie. Am inteles ca pt o cerere de marire a puterii trebuie sa depui o cerere la care sa atasezi certificatul de urbanism sau ceva documente pe care eu nu le am

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cazuri concrete de acum 3 ani: 

1. Bransament nou trifazic, Putere aprobata 38kVA, lungime bransament 15m  ingropat (direct de pe stalp)  - 25 000 de lei (cablu , cofret si manopera)

2. Bransament nou trifazic, Putere aprobata 85kVA, lungime bransament 270m  aerian  de la postul trafo - 175 000 de lei (5 stalpi, cablu torsadat,  cofret si manopera)

 

Dupa cum vedeti preturile difera foarte mult in functie de fiecare caz.

 

@alexandrubogdan cel mai corect ar fi sa ceri parerea celor de la bransamente din zona ta, le expui concret cazul tau si ar trebui sa te indrume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc pt raspuns, am mai vorbit cu cineva care mi-a spus ca pe 315m aerian si 1 stalp i-au cerut 38.000lei pt 80 kVA, o sa intreb, am vrut in prima faza sa vad ce costuri ar fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...