Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Yamaha DSP A-1


Recommended Posts

Salut tuturor,

Am o problema la amplificatorul mentionat in titlu si anume:

la pornire, indiferent de sursa de intrare("optic, coaxial,analog") CD, TV, TUNER, unul din canale

Main-R sau Main-L nu scoate nici un semnal...aleatoriu...uneori R, alteori L, (predominant R)

Ca sa revina trebuie sa "dau volum"...dupa care totul merge normal pana la urmatoarea pornire

"la rece".

Nu isi revine daca: -dau de potentiometrul de volum inainte sa o pornesc...

                                 -dau de potentiometru dupa pornire, dar fara semnal...

Oare sa fie o cositorire proasta, stiu ca acest model are probleme cu cositorirea?!

Potentiometrul de volum sa aiba praf in el ? 

Multumesc!

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ai încercat să acționezi butoanele ,,Input selector,, și ,,Input mode,, când apare anomalia ? Ai curățat mufele de intrare/ieșire semnal și difuzoare ? Când rotești ușor de butonul de volum, se aude un fâsîit/pârâit ?  Deși nu prea cred să fie din potențiometru, e prea deștept amplificatorul să aibă probleme de genul ăsta cu potențiometrul..

 

Edited by validae
Link to comment

Selectorul nu este mecanic, ca la modelele mai vechi.

Mufele sunt curate.

Nu cred ca ar fi de la mufe, din moment ce, face si pe intrarea optica.

Chiar daca, comut intrarea, gen... de pe tv pe cd, optic-analogic...problema persista.

Doar daca ii maresc volumul isi revine...

Nu fasaie/paraie la actionarea potentiometrului.

Link to comment

Posibil probleme de comunicație digitala între procesor și cip-ul de control volum sau cip-ul selector de întrări. Problemele pot fi și de la lipituri proaste dacă zici că-s frecvente la modelul acesta. 

Problema apare la fiecare pornire sau numai la pornirea la "rece" după ce a stat oprita mcar 30 min? 

S-ar putea sa fie dificil de remediat pt cineva fără experienta sau fără tool-uri dedicate. Verifica lipiturile și conectorii care sint pe calea de comenzi (up și periferice). Dacă nu se rezolva (eu asa bănuiesc) trebuie urmărite comenzile digitale și este mai dificil, mai ales fără scule dedicate. 

Link to comment

E posibil sa fie pe partea de comunicare, din moment ce isi revine brusc, doar la un nivel de semnal mai mare.

Modelul asta are proble cu un integrat de comanda situat langa un condensator de 0.5F,folosit pe post de baterie. 

Se vad scurgeri de electrolit pe placa....

Problema apare doar la rece,

Am incercat sa " incalzesc" placa unde este poti cu feonul si a mers normal.

Link to comment

Au fost scapari ale noii platforme a forumului, Vasile s-a tot chinuit sa le rezolve. Teoretic nu ar trebui sa mearga.

Este o masura de protectie impotriva unor dezaxati banati care isi fac cont nou doar pt a inunda cu invective pe unii membri ai forumului sau moderatori.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines