Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telwin Technology 175 HD


Recommended Posts

Aparatul din subiect a fost gasit cu majoritatea componentelor de forta si de pe partea de comanda defecte (le-am marcat cu galben pe cele inlocuite). Am inlocuit tot ce tine de parte de putere, dar in partea de comanda, conform attach-ului am doua diode neidentificate. Pe placa nu se mai vad decat terminalele lor. Sunt marcate pe attach cu cerculete galbene si sageti roz.  Stie cineva ce diode merg acolo? 

Telwin 175 HD.pdf

Link to comment

Poti pune aceleasi diode ca celelalte pe care le-ai inlocuit. BYV27-200. In unele cazuri nici nu se mai pun...idem condensatorii C18 si C19. Daca te uiti in dreptul lor au un marcaj (N.M)...adica la unele aparate pot lipsi.

 

Edited by mac01
Link to comment

Diodele D52 si D53, impreuna cu condensatoarele C18 si C19, au rolul de a micsora timpii de descarcare a grilelor finalilor. In mod normal functioneaza si fara ele, dar prezenta lor face sa scada disipatia termica pe finali la tranzitia ON/OFF. Condensatorii C18 si C19 ajuta si la tranzitia OFF/ON, adica la deschiderea finalilor, prin injectarea unui puls de curent, respectiv de tensiune, pe grile. Prezenta lor nu este obligatorie daca se folosesc IGBT-uri rapide pe post de finali, cu capacitate de intrare mica, dar in cazul unora cu capacitate de intrare mare, ar fi bine ca aceste elemente sa fie montate. Personal am folosit aceste drivere, fara diodele si condensatoarele de mai sus, in invertoare DIY si comandau trei bucati SGW30N60 puse in paralel. Nu am avut probleme cu ele. Din ce imi aduc aminte, invertorul tau are ca finali doua perechi de SGW30N60.
LE: 
Si da, merg foarte bine diodele BYV27.

Edited by CIBY2
Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines