Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei proiectare protap rotisor demontabil/compact


Vizitator

Postări Recomandate

Salutari! Aveti vreo poza, desen, schita cu vreun proiect dyi de protap rotisor? As vrea sa fac unul foarte usor de demontat si de asamblat la locul faptei. Va fi actionat de un motor de stergatoare. Dimensiunea fizica ar fi cat sa incapa in portbagaj de logan dezasamblat si asamblat sa poata sustine un miel. De vazut, am mai vazut, dar erau sudate, aveau ditamai tava pentru carbuni. Ma intereseaza partea de constructie metalica. As prefera teava rectangulara si prinderi cu surub/piulita in mare parte. As evita orice sudura. Axul sper sa il pot face din inox alimentar. Ma intereseaza si ce fel de ramificatii ar fi potrivite ca sa stea carnea cat mai expusa la foc si cat mai fixa. Nu as vrea sa se rostogoleasca peste ax si nici axul sa invarta in gol. Sarcina fiind excentrica, voi cum ati actiona axul? 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Proiectul e in faza terminala. Trebuie sa fac tava reglabila pe inaltime, sa asamblez motorul la ax cu o imbinare demontabila usor si sa fac ceva sisteme de prindere a carnii de ax. Am niste bride din tija filetata trecute printr-o platbanda care il vor tine de coloana vertebrala si as mai face niste furci translatabile pe ax, ca sa ii prind picioarele. O sa pun si poze intr-o zi. Turatia motorului se poate regla de la 0 la 30 rpm din putontometru. 12v, 1 A la 30 rpm.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

 

 

Cam asta s-a ales din proiectul meu. Au rezistat fara probleme si motorul si electronica aferenta. Totul este demontabil si merge oriunde se gasesc 12V, 1A, valori maxime. Toate bune, Paste fericit tuturor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări