Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bruiaj puternic stație taxi kenwood


Guest cristiano1989

Recommended Posts

Guest cristiano1989

Salutare.Acum câteva zile mi-a fost montata pe taxi o casa de marcat model nou stil tableta,de fiecare data cum conectez casa de marcat la alimentare am un bruiaj foarte puternic și nu am reușit sa ii dam de cap.A mai întâlnit cineva problema asta ?

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Acea casă de marcat are o sursă în comutație care bruiază puternic, e posibil să nu poți evita asta.Eu am avut un caz cu un cunoscut care e șofer de TIR și avea GPS-ul alimentat continuu dintr-o sursă care-i bruia rău stația.I-am construit un alimentator cu sursă liniară (LM7805) care nu bruiază, același lucru ți-l recomand și ție. Singurul dezavantaj e că sursa liniară e ceva mai voluminoasă și trebuie ținută în torpedou sau sub bord, dar e un neajuns minor.....

Link to comment
Guest cristiano1989

Mai nou a umblat cineva in setările stației din laptop și a dispărut bruiaju,dar acum numai recepționează decât maxim la un 1km și nici atunci clar.

Link to comment

Atunci din această cauză nu se bagă nimeni, poate ați observat sigiliile de pe carcasă.....chiar dacă depanatorul nu va fi tras la răspundere, dar dumneavoastră veți putea fi nevoit să dați niște explicații pentru desigilare, posibil și o amendă substanțială. Ați putea lua legătura cu cei care asigură service-ul acestor case și să le expuneți problema.Dacă nu pot sau nu vor să remedieze anomalia, poate sunt de acord măcar să vă scoată din casa de marcat un cablu de la ieșirea sursei interne ( probabil 5V ), astfel încât să puteți să asigurați alimentarea casei dintr-o sursă liniară externă și care nu bruiază....

Link to comment

Probabil aceasta are o frecvența a sursei interne care interferează cu stația de radio, deși funcționarea casei de marcat e în regulă.Dacă e cineva de pe forum mai aproape de zona unde locuiți, vă poate ajuta cu o sursă liniară, urmând apoi să resigilați casa de marcat.Ați încercat totuși și cu o altă stație sau antenă ? Poate e o problemă chiar la acestea, o legătură de masă slabă, ecranajul ompromis la cablul antenei....

Link to comment

Poate casa e defecta, doar are marcaj CE, deci e omologata si, teoretic, nu ar trebui sa produca interferente. :)

Daca colegii nu au probleme inseamna ca trebuie schimbata de furnizor.

Daca nu vor sa o schimbe, se poate incerca instalarea de filtre pe firul de alimentare.

Se testeaza cu statia la parametrii initiali. pana se atenueaza problemele.

Link to comment

E bine ca sa nu fie conectata casa  fix peste firele de alimentare ale  statiei.

Filtre se gasesc in comert, dar nu stiu cat sunt de eficiente.

Ar mai trebui verificata atent si integritatea cablului de antena, sa fie fara inadituri sau alte defecta.

Am postat simultan.

Daca e o problema generala e din cauza ca aceste case de marcat au partea de alimentare neconforma, lipsind filtrarea sau fiind insuficienta.

Pentru a vedea daca parazitii intra in statie prin cablul de alimentare sau sunt radiati aiurea se va alimenta casa dintr-o  baterie separata.

Daca interferentele dispar in timpul testului, cu casa de marcat in pozitia finala de lucru,doar alimentata provizoriu dintr-o alta baterie,  mai e o sansa.

Daca parazitii nu dispar nu e nimic de facut decat sa le dati retur si sa incercati unele mai linistite.

Link to comment

Filtrele pot fi ineficiente, fiindcă perturbația poate fi și radiată și nu luată numai prin alimentare.Cablul antenei stației trebuie verificat oricum, fiindcă poate avea tresa compromisă/întreruptă.Dacă eram în zona dvs. vă ajutam cu plăcere, dar vă dați seama că e ceva distanță de trimis tocmai prin Dolj și transportul casei de marcat prin poștă/curier poate fi riscant. Puneți un anunț la Bazar - Servicii ElectroJob și poate găsiți pe cineva mai apropiat care să vă ajute.Dar mai înainte ar fi indicat să luați legătura cu firma care asigură mentenanța casei, poate vă pot face chiar ei modificarea.

Edited by validae
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines