Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

conversie semnale de la un LCD la LED


Recommended Posts

Doresc sa fac un voltremtru pentru bateria de la masina (am o cerere de la un prieten, dar nu strica sa-mi fac si eu) si am observat ca kit-urile de voltmetre sunt scumpe 50... 100lei. M-am gandit sa folosesc un multimetru digital pe care nu-l mai folosesc sau pe care il pot achizitiona la 20lei, dar problema e ca are ecran LCD iar eu vreau cu led-uri.Am desfacut unul si am masurat tensiuniile furnizare la LCD (in proportie de 25% ca nu am avut rabdare sa fac 500 de masuratori) si inafara de o tensiune de 2,5V nu am mai gasit nimica, 0V.Imi puteti explica daca este posibil, cum este alimentat LCD-ul in multimetru.Mersy.

Link to comment
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu ai reusit sa masori nimic pentru ca un lcd se alimenteaza printr-o tensiune alternativa, de frecventa prea mare ca multimetrul tau sa poata "vedea" ceva.nu situ daca ai putea prea usor lega un display cu led-uri la multimetrul respectiv, dar ai putea sa faci tu un kit cu integrat specializat. mai exista si varianta cu microcontroller, sau ai putea sa pui doar niste leduri care sa lumineze display-ul de la multimetru.

Link to comment

Speram sa nu fie asa... nah, sa fac unu cu componente, nu prea am chef acuma, de obicei cablaju e nasol de facut deoarece trebuie inclus in el cel putin o magistrala de date, dar se pare ca ma asteapta o perioada grea cu editor de cablaje si multa munca :(

Link to comment

apropo voltmetrul tau contine icl 7106... care comanda direct lcdse poate adapta icl7107 care comanda led cu anod comun..... scheme sunt garla.....oricum nu il poti adapta fara un montaj care cere cablaj. etcdeci.. ia un voltmetru digital cu leduri...

Link to comment

A-s vrea eu sa fie adevarat, dar nu cred sa fie asa. Pe cealalta parte are 2 integrate, un lm358 si unu din ala fara terminate, peste care e turnat ceva ca smoala... deci no icl7106. Am vazut la capodimonte ca il au la pret foarte bun dar nu stiu ce sa iau de 100lei :axe:

Link to comment

chinezii au descoperit un mod mai ieftin de a realiza icl 7106.... nu il integreaza in capsula de plastic ci fac un cablaj, pun cipul pe cablaj si toarna un compund pe el...daca ai sa verifici legaturile ai sa vezi ca e identic la terminale cu 7106

Link to comment

Cu C520 ( sau echivalentul lui CA3162) , poti face un voltmetru cu trei digiti cu afisoare cu led, schema si desen cablaj am eu daca gasesti circuitul si te hotaresti .Mai este necesar un CDB 447 sau echivalent 74LS47 pentruafisor cu anod comun si trei afisoare cu anod comun .Eu eu am gasit C520 la conex , dar cu un an in urma !

Link to comment

Doamne pazeste si apara ce vad eu ca faci distrugi un multimetru ca sa faci un rahat de voltmetru cu afisare pe leduri.De ce nu ai apelat la ICL7107? apropo vezi si de integratul D520 dar trebuie sa-i faci un divizor de tensiune ca nu stie sa masoare decat maxim 2 Volti din cate imi aduc aminte.

Link to comment

Posted Image "LCD"-ul este asemanator cu un afisor cu 7 segmente, foloseste multiplexarea/demultiplexarea pentru afisarea cifrelor pe el. Ceea ce vrei tu sa faci este ambiguu. Colegii au inteles ceva, eu am inteles altceva (si iti voi recomanda altceva, in fct de ce am inteles).

 

Tu vrei ca in loc de cifre, sa ai niste leduri care se aprind in functie de valoarea tensiunii???

Daca da, este mai simplu sa construiesti un vu-metru, il calibrezi apoi gata toata smecheria. Nu inteleg ce anume vrei sa faci tu cu aparatul de masura... :rolleyes:

Link to comment

Blind, vroiam sa adaptez un afisaj de 4 digits cu 7 segmente fiecare pe baza de LED, pentru ca lumineaza fain noaptea in masina.

Yo4You, un multimetru din asta, daca nu s-au modificat preturile, e doar 20lei in piata, iar un voltmetru kit e peste 50lei si ajunge aproape de 100lei, deci financiar, si distractiv am incercat prima metoda, dar se pare ca nu se poate face lucru asta.

Eu stiam ca icl-ul e foarte scump, de la 15-20lei in sus. Acuma ca am vazut ca e doar 4 lei la capodimonte, o sa incerc sa vad daca pot sa-l cumpar prin comanda altui prieten care cumpara de 100lei :partyman:

Link to comment

deoarece ai aparatul de masura la care i-ai si facut modificari, adica lipiturile alea...

Poti sa-i luminezi ecranul din lateral cu leduri. Trebuie putina îndemînare.

iei unele miniatura, de 3mm diametru sau din alea dreptunghiulare...
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines