Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma usa deschisa !


Recommended Posts

dupa un min.de la deschiderea usi la combina frigorifica Artic se porneste o enervanta alarma si un led rosu .de cateva luni alarma era defecta .am gasit strapunsa o dioda zener (smd) pe care nu scria nik .am montat una de 6V8 si montajul se comporta ciudat (nu bip-aie constant ) iar sunetul este mult scazut in intensitate .poate stie cineva ce dioda zener era . cred ca tre marita tensiunea dar nu vreau sa ard integratul pentru ca in Pitesti nu se mai gaseste si nu vreau sa dau comanda pe neet pt. 0,6 lei .montajul se bazeaza pe CI HEF4541 , trei tranz si ceva rez si condensatoare (toate SMD).Va multumesc!!!! :partyman:

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

stabiliza tensiunea pentru intreg circuitul (la + si -punti red.) ,deoarece alimentarea de la 220 la tensiune mica se face cu un condensator in serie de 100nF /275Vca si o punte redresoare (la iesirea in gol a punti apar 230 V ,iar in sarcina aceasta valoare scade la cat stabilizeaza dioda ,fara ea cred ca circuitul ia ceva socuri !)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines