Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare de la 220w iesire maxim 100v


Guest Stefan Varasteanu
 Share

Recommended Posts

Guest Stefan Varasteanu

salut...am capatat de prin germania niste boxe si imi cere sa le alimentez cu 70v sau 100v...

nu prea gasesc transformator pentru asa ceva...am intele ca se poate si altfel...

ma indruma cineva si pe mine cum as putea face...

8795566_sub-bose-sala-conferinta_3.jpg

8795566_sub-bose-sala-conferinta_2.jpg

8795566_sub-bose-sala-conferinta_1.jpg

c88b9de7c029a9d32254b34c2bbe2161.jpg

2a2faa7e1ba5a474b6b161be95669847.jpg

Link to comment
Share on other sites

Daca n-ai inteles cee ce a spus DjLeco, am sa reformulez eu: sunt boxe de radioficare (ca tot romanul mai stie inca ce e aia statie de radioficare si cred ca a prins boxa de la radioficare la bunici pe perete).

Pentru alt gen de utilizare se foloseste numai difuzorul (dar trebuie vazut ce caracteristici are) si incinta.

LE

Pozele acelea sunt atat de mici ca nu se intelege mai nimic din ele. Ma refer in special la ultima unde nu se poate observa daca exista vreo modalitate de a se cupla direct difuzorul.

Edited by aws.
Link to comment
Share on other sites

Chestii similare se folosesc pentru PA prin Mall-uri, birouri sau cladiri de genul unde canta muzica ambientala. Exista un amplificator/amplificatoare centrale ce distribuie pe o linie de 100V (sau 80, 70 depinde de standardul folosit) semnalul iar aceste difuzoare sunt conectate toate la acea linie. Ideea e ca spre deosebire de instalatiile obisnuite de amplificare, folosirea tensiunii asteia mari de 100V ajuta la a minimaliza pierderile aparute pe cablu din cauza distantelor mari dintre amplificator si incinte, precum permite si folosirea unor cabluri cu sectiune mai mica. 

Daca faci abstractie de transformator si alte acareturi din interior, difuzoarele se pot folosi fara probleme separat. 

Edited by matzah
Link to comment
Share on other sites

Refaceti ultima poza, dar ceva mai citetz. Se pare ca acolo scrie cum se ocoleste transformatorul. Din prima poza rezulta ca, fara transformator, boxa are i impedanta de 6 ohmi. Aceasta informatie nu-si are rostul daca nu exista si o posibilitate de a ocoli transformatorul.

Daca nu se ocoleste transformatorul intern, boxa se poate conecta la orice amplificator uzual. Volumul auditiei depinde de tensiunea de alimentare a etajului final. Cu un final alimentat la ca. 100 V boxa merge la putere nominala daca este conectata în varianta 70V. În varianta 100V e necesar un final alimentat la ca. 140V. Cu etaje finale alimentate la tensiuni mai mici nu se strica, dar o sa se auda ceva mai încet.

Link to comment
Share on other sites

Guest Varasteanu Stefan

Va multumesc pentru raspuns...Dar tot nu am inteles cum fac sa o pun in funcționare in termeni voștri de specialiști înțelegeți eu sunt mai prost in acest domeniu...

Link to comment
Share on other sites

La ce vrei să folosești acele boxe mai precis ? George ți-a arătat exact cum se face pentru două tipuri de amplificatoare, mono și stereo, ce nu ai înțeles ? Acele boxe au niște difuzoare obișnuite, dar care sunt cuplate prin transformator de adaptare, ce se folosesc la transmiterea semnalului pe distanțe mari, cum ar fi supermarket-uri...

Tu nu trebuie să legi boxele la acele transformatoare, ci direct.Adică la bornele ,,Direct couple input,,.....

Așa cum sunt deja legate, boxele sunt folosite în modul mono.Adică ambele canale sunt în paralel, se văd firele ce le leagă (jumperi).

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Să le alimenteze la ce ???    Nu înțelegi că alea sunt niște simple difuzoare, nu sunt boxe active cu amplificare proprie?  Ai un amplificator de putere la care vrei să le legi sau ce vrei să faci cu ele ?  Dacă voiai să le bagi în priză, nu se poate, astea erau montate prin magazine și erau legate la un amplificator de radioficare prevăzut cu transformator ridicător de tensiune, de aia ai bornele alea cu tensiunea de 70 și 100V....dar ele sunt niște difuzoare banale.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Deci sa înțeleg ca la o sonorizare cu boxe care au comutator între 8ohmi și 100v + Amp capabil sa scoată acei 100v e mai bine sa conectez 4 dif / zona x 3 zone pe 100v nu pe ohmi? Înțeleg ca pe distante mari e mai bine sa folosesc schema de legare pe 100v?

Link to comment
Share on other sites

Ce înseamnă amplificator capabil sa scoată 100V? Este un amplificator standard cu ieșire pe 100V sau? 

Daca este un amplificator cu ieșire pe 100V (pt sonorizări ambientale)  atunci nici măcar nu ai voie sa cuplezi difuzoarele pe impedanta joasa adică 8ohm, trebuie obligatoriu conectate pe configurația de 100V.

Edited by sesebe
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines