Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plita vitroceramica Bosch


dorutu

Recommended Posts

Din pacate nu-i acesta .

Originalul este in capsula sot23 cu 3 pini (sau echivalenta ) iar cel gasit este in capsula sot23 cu 5 pini (sau SNT-6A cu 6 pini).

Mai mult, nu stiu ce ar cauta un supevizer de celule Li-Ion intr-o plita de putere mare cu alimentare de la reteaua de 230Vac.

Link to comment

Poate dacă inițiatorul pune o poză cu un câmp vizual ceva mai extins, putem vedea ce rol ar avea acea componentă acolo...

Exclus să fie supervizor de încărcare baterii acolo, ori un Zenner/supresor ori tranzistor...

Edited by validae
Link to comment

Asta e singura poza pt ca am inchis plita,este vorba de o sursa cu viper 27,problema plitei este ca nu porneste decat daca apas repede pe touchul de pornire cand o alimentez.RZA ul este cel din spatele optocuplorului.Am schimbat optocuplor, conzii din sursa si viperul si nici un rezultat.Am incercat in locul RZA ului un tl431 ,un tr pnp si unul npn fara rezultat.

20190116_193828.jpg

Edited by dorutu
ps
Link to comment

Trebuie verificat și aflată cauza arderii acelei componente, fiindcă e clar legată de o altă componentă ce a cedat.Înclin să cred totuși că e vorba de o diodă Zenner și defectarea a fost cauzată de o supratensiune tranzitorie.Șanse mari ca acolo să mai aveți și alt defect.Dar din cauza înghesuielii și cablajului cu multe treceri, e foarte greu de urmărit traseele.Ar fi bine să măsurați toi semiconductorii, condensatorii și rezistențele de mică valoare de prin zonă..

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines