Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare acumulator / producator 12V 7Ah sau similar

Evaluează acest subiect


Stefan

Postări Recomandate

Ce mai montati prin UPS-uri, regim greu fata de sistemele antiefractie, si sunt cate de cat buni la pret si calitate?

Nu imi recomandati Yuasa, Panasonic sau CSB, stiu de ele dar nu vreau sa fie mai scumpi ca UPS-ul pe care-l am si nu ma puneti sa schimb UPS-ul. :rade:

Acum cativa ani WELL si Chrome erau cam slabi iar Caranda si Ultracell bunicei dar nimic deosebit la raportul pret / calitate.

Multe magazine online vad ca nu specifica daca acumulatorii de 12v 7/72/9Ah sunt VLRA GEL / AGM. Eu credeam ca aia pentru UPS trebuie sa fie VLRA GEL dar credeam gresit.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Vreo "doctorie" (metoda) de regenerare, sau care sa le lungeasca viata, nu cunoasteti ? Cate cicluri de incarcare/descarcare suporta si cat timp merg in UPS-uri ? Acumulatoarele care nu mai sunt bune in UPS se pot utiliza in laborator, la curenti mai mici ? Sunt moarte definitiv ?

Link spre comentariu

Cel putin din ce-am constatat eu, cand e sa moara, nici 50mA nu mai vrea sa dea. Se schimba si gata. Am dat la reciclare  aproape 50 kg numai din cele stranse din UPS-uri.Cicluri complete de incarcare nu ai cum sa contorizezi, pt ca intreruperile de tensiune nu solicita constant si uniform descarcarea lor. Sunt multe variabile ca sa poti da un pronostic asupra duratei de utilizare.Tine pana se strica.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Cam asa este, tine pana se strica. Depinde foarte mult de la un acumulator la altul cum se comporta cand "decedeaza" si de regimul de lucru.

Am avut doua bucati CSB si dupa mai bine de 5 ani inca mai aveau ceva viata in ei dar nu mai aveai baza in ei sa-i pui in alt UPS. Ii puteam utiliza la altceva dar totusi raportul greutate / capacitate e dezastruos Tehnologia cu plumb are avantajele ei in anumite cazuri dar e mult inferioara celei LiIon / Polymer chiar daca Pb e mai ieftina.

 

Acum vreau sa inlocuiesc un acumulator chinezesc (scrie doar in chineza pe el) dintr-un UPS ce urmeaza sa-l dau / vand si vreu sa fie ceva cat de cat de calitate.

 

Nu ma mai chinui cu metode de regenerare la astia cu gel (desulfator sau alte jucarele), indiferent ce am incercat in UPS nu mai sunt buni iar pentru altceva nu folosesc tehnologia cu Pb. 

 

Exista UPS-uri destepte ce isi spun "si ce au mancat dimineata" dar nu e cazul acestuia de il am eu.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Un ordinar no name, luat la plesneala din comert, fara prea multe fonfeuri, a tinut la interfonul de scara 6 ani.Acolo este solicitat binenteles cand se intrerupe tensiunea, si de fiecare data cand se actioneaza yala electromagnetica.Sursa de la retea nu asigura curentul pt actionare, deci este un fel de filtraj si tampon de curent.In conditiile astea, l-am schimbat dupa 6 ani.

Link spre comentariu

Nici CSB-ul asta nu a fost chiar ieftin. Aia pentru scutere /ATV nu au altfel de borne?

 

In limita timpului disponibil o sa pun toți acumulatorii de 12V 7Ah (7.2 / 9) la descărcat sa văd ce capacitate mai are fiecare.

Oricum discuția rămâne deschisă pentru că subiectul, chiar daca am comandat deja un acumulator, mă interesează și pentru alte ocazii.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Interesant. Daca se poate si nu e deranj, ma intereseaza si pe mine astfel de masuratori. Un setup, schema si poze, scule si metode folosite. Poate mai sunt si altii interesati de verificare. Nu am o scula din comert pentru astfel de test, dar cu o monitorizare si esantionare de masuratori se poate si cu un consumator oarecare. Ai cumva o sarcina de curent constant sau vei folosi rezistente/becuri?

Link spre comentariu

Da, am 3 așa zise sarcini de curent constant.

Prima e strict sarcina artificiala discutată și pe forum dar a rămas la stadiul de plăcută + IGBT + radiator (fără display sau carcasa)

A doua e un încărcător imax B6 cu ajutorul căruia am testat cativa acuu NiMh și LiIon / polimer de la telefone. Așa am descoperit că niște acumulatori NiMh ieftin din Auchan sunt destul de buni și că acumulatorul așa zis original de Samsung S5 are capacitatea la jumătate din ce e scris pe ambalaj (descărcați cu 10%C la NiMh și 20%C la LiIon). Acumulatorii 18650 verzi Samsung sunt chiar ce scrie pe ei.

A treia este o chestie cumpărată de la frații chinezi, are tot un tranzistor MOSFET dar în plus față de ce am eu are setari digitale (curent constant, prag tensiune minima, câți mAh a consumat ...)

 

Daca e necesar o sa pun și poze dar nu e nimic deosebit.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări