Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transceiver necunoscut


blackthorium

Recommended Posts

Am primit un transceiver in care a fost umblat, i-a fost scoasa placa cu amplificatorul de radio frecventa (am aceasta placa) si s-au taiat fire. Tot ce stiu despre el e ca a fost utilizat pe masinile de politie (asa mi-a spus cel care mi l-a dat). As vrea sa il pot aduce in stare de functionare, dar am nevoie de o schema. Am atasat poze cu el

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Ala-i RTM. Mai are o cutie de comanda, el se monta in portbagaj, iar cutia la bord. Iti trebuie cristale ca sa-l tragi in 2m (asta daca este RTM4MF). Daca te ajuta, incerc sa scanez schemele, daca le mai am. Din poze deduc ca iti lipseste alimentarea si etajul final. Un etaj final am eu, iar alimentare, decat sa o pui p-aia originala, mai bine faci una pe transformator. Aia originala era un invertor, lucra la 6,12,24Vcc, indiferent daca masina era cu + sau - la masa. Dar e cam pacatoasa.

Link to comment
Share on other sites

Da, l-am facut si l-am dat (este pe la socrul meu, asa mai vorbim si noi for free :smt003 ). E complicat cu cristalele, se gasesc greu. Se faceau la Romquartz, dar nu mai exista. Eu il facusem numai pentru 145225, asta e cea mai utilizata frecventa. De fapt e frecventa de apel. Vezi intai daca gasesti cuarturi, dupa aia apuca-te de el. Cred ca mai am unul, sa-l caut pe la tara. Ti-l pot oferi drept material didactic. Oricum, cu 10W si un J-pole faceam lejer legaturi in YO3.

Link to comment
Share on other sites

Daca mai ai si ceva documentatie, alta decat ce a aparut in numerele din '96 si 2000 ale revistei "Radiocomunicatii si radioamatorism" ar fi binevenita. M-ar interesa detalii in legatura cu cutia de comanda, daca ai si asa ceva. Si poate ca il gasesti.

Link to comment
Share on other sites

Pai am cartea lui cu care a venit din fabrica. Cutie... sa caut. Dar tie iti trebuie si mufa la care se conecteaza cutia si alimentarea. Are vreo 40 de pini, daca nu ma insel. Oricum, sfatul meu e sa vezi daca gasesti cristale. Daca gasesti, da-mi de stire.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Draga blackthorium daca te hotarasti sa faci RTM -ul te pot ajuta si eu cu module si sfaturi. Am aruncat RTM care aratau mai bine decat al tau. Cauta o relatie pe la CFR astia le folosesc in draci. Eu stiu 3 buc. modificate la alimentare pe frecventa originala. au mers perfect, dar le-au schimbat cu deastea noi, din economia de piata. Acum umbla sa le repare. Ptr 144 sunt formidabile, dar este mult de munca. Am disponibil o carcasa NOUA. spor la treaba si rabdare.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines