Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma cu legaturi ciudate


Recommended Posts

Am un cielo din anul 96. Are alarma si inchidere centralizata montata de rpimul proprietar. Eu sunt al treilea. Manualul alarmei nu a mai ajuns la mine...Totul este bine, dar vreau sa pun un buton pt inchida usile, si inca unul pt a deschide usile. Fiind cielo a avut "inchider centralizata" din fabrica.Firele la alarma sunt legate deadreptul ciudat adica...VERDE- se duce in treaba lui in portiera soferuluiALB-la fel ca si verdeleGRI- este cuplat la masa(-)ALBASTRU-este cuplat la masa (-)MOV-sper stupoarea ea se duce la (+)eu stiam ca este urmatoarea ordineVERDE-se duce la cele 3 actuatoareALBASTRU-se duce la cele 3 actuatoareGRI-parca comanda dechidereMOV-comanda inchidereALB-Nu mai stiu ce face :rolleyes: Cine stie sa ma ajute ii multumesc.Singura solutie ce as vedeo ar fii aceea de apune in portiera soferului un actuator cu 5 fire, sa fac legaturile normal si gata, dar totusi implica mult prea multa munca fara sens

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

CIELO din fabrica nu are actuator in portiera soferului, deci inchiderea centralizata se face mecanic, cu cheia care actioneaza yala din portiera si un contact care actioneaza asupra celorlalte trei portiere.

Daca tu ai inchidere centralizata cu telecomanda atunci sigur ai si un actuator in portiera soferului, montat ulterior.

Schema electrica a inchiderii o gasesti la http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=126.0

Link to comment

In stanga bordului vin din portiera doua fire (unul maro cu alb si unul maro cu rosu). S-AR PUTEA sa aiba legatura cu cel VERDE si cel ALB de care vorbesti in primul post. Daca le pui pe rand la masa ai sa constati ca se incuie si se descuie usile. Acolo te legi cu butoanele. Vezi ca pe ele este legata si alarma. Ai grija la alarma sa nu... :smt059 ... Mai bine separi comanda pe care vrei sa o faci cu diode.Bafta!Si inca o chestie... poti incuia/descuia si din telecomanda alarmei dupa ce ai pornit motorul, nu-i mai simplu?

Link to comment

ok, dar firele din stalp dupa cum am verificat inchid si deschid portirele din spate si a pasageului, dar nu o inchide/deschide si pe cea a soferului. Solutii?? si precizez ca parca pe firul maron-alb se aplica minus si se inchid portirele, dar ca sa deschid portierele trebuie sa aplic PLUS pe maron cu rosu... care e faza??

Link to comment

mam uitat stai linistit s iti multumesc. Ideea e cum pot sa modific instalatia pentru a putea cupla actuatorul din portiera soferului impreuna cu celelalte dar in acelasi timp sa fct si alarma. nu am priceput cum de singurele fire care pleaca in portiera soferului sunt verde si alb.... Stiam ca actuatoarele se comanda prin albastru si verde(ma refer la cele cu 2 fire)Oricum una peste alta ce pot sa fac in acest caz inafara de a renunta la modulul de inchidere, si a pune toate cele patru portiere pe comanda alarmei, adik pe albastru si verde.repet... are niste legaturi ciudate la alarma care nu le pricep.

Link to comment

si precizez ca parca pe firul maron-alb se aplica minus si se inchid portirele, dar ca sa deschid portierele trebuie sa aplic PLUS pe maron cu rosu... care e faza??

NU, se aplica tot MINUS, dar daca spui ca actioneaza numai pe celelalte trei portiere inseamna ca tu ai in portiera soferului un actuator care-i comandat de alarma si acela iti trage tzaspicul care la randul lui are un comutator si-ti comanda restul.Concluzia: uita de firele maro cu alb si maro cu rosu si incearca sa dai comanda pe firele ALB si VERDE din alarma. Acestea doua sigur merg la actuator. Cel mai bine ar fi sa dai jos fata de portiera (ai numai 5 suruburi) si sa vezi exact ce este acolo, ce legaturi sunt facute si nu ne-am mai da cu presupusul.
Link to comment

ok, dar firele din stalp dupa cum am verificat inchid si deschid portirele din spate si a pasageului, dar nu o inchide/deschide si pe cea a soferului. Solutii??

gata, m-am prins.. in usa soferului nu ai actuator, ai doar contactele de inchidere si deschidere... deci solutia este sa-ti mai iei un actuator si legi cum iti tot indic eu in link-ul ala...
Link to comment

gata, m-am prins.. in usa soferului nu ai actuator, ai doar contactele de inchidere si deschidere... deci solutia este sa-ti mai iei un actuator si legi cum iti tot indic eu in link-ul ala...

Sigur are actuator. Cu ce se incuie usa din telecomanda???Are actuator comandat de alarma.In portiera mai este si un comutator care comanda celelalte usi. (vezi ca este in partea de jos, pe mijloc, are o ureche cu o sarma legata de tzaspicul de pe portiera si de actuator)
Link to comment

si cum se face comanda acelui actuator(cel din portiera soferului)? si cum de nu e legat pe albastru si verde, si e legat pe verde si alb?O sa desfac in acest week-end portiera pt ca acuma ploua. Si eu cred la fel, adica ca este comandat doar actuatorul din portiera soferului, dar de ce nu pe albastru si verde, albastrul fiind pus la masa :rolleyes: Va multumesc pentru promtitudine

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines