Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Robot pornire masina


Postări Recomandate

Salut! Dupa o lunga pauza pe forum revin si eu. in primul rand imi cer scuze daca postarea e gresita sau postata in locul gresit, dar nu am gasit unde s-ar incadra mai bine. despre ce este vorba...am un robot de pornire 12-24V si curent reglabil pana la 100A, iar redresarea se face cu 2 tiristori de putere (peste 100A cred) dintre care unul este ars. Am cumparat de pe OLX 2 tiristori de 250A dar au 2 fire la grila. intrebarea este: cum se conecteaza cele 2 fire din grila? Nu prea am lucrat cu tiristori, cu atat mai putin modelul acesta. Poate cineva sa imi explice de ce are 2 fire? Am rascolit internetul si degeaba.

Link spre comentariu

Am si eu asa ceva!....Intr-adevar ,catodul are contactul de forta si firul suplimentar maro pe care scrie K....fabricantul a considerat necesar sa traga acest fir suplimentar pentru ca comanda se face intre catod si poarta....si ,daca acest fir nu ar exista ar fi trebuit tras unul direct de la papucul de contact al catodului....este pur si simplu o facilitate suplimentara care poate fi ignorata si firul legat direct la papucul de contact sau taiat definitiv....nu se schimba cu nimic functionarea tiristorului daca dispare acel fir notat cu K....spor!

Link spre comentariu

CITAT:   

 sau taiat definitiv....nu se schimba cu nimic functionarea tiristorului daca dispare acel fir notat cu K....spor!

 

Nu ma asteptam la acest sfat. Dar romanii sunt recunoscuti prin inovatii...la lucrurile facute de altii. Inca nu ne-am obisnuit ca strainii dupa care noi tot copiem mereu cam respecta niste reguli si le merge bine. Sa incerce cineva sa deduca cam ce cadere de tensiune apare pe acel fir de 10cm de catod la 400A si mai ales pe partea inductiva.

 
Link spre comentariu
Vizitator aws.

Daca postezi schema robotului sau macar ne poti prezenta niste imagini din care sa se poata intelege ceva privitor la cum se leaga tiristoarele in acel aparat (sau cum erau legate cele originale) poate iti putem da niste informatii utile. Globul de cristal e stricat.

Editat de aws.
Link spre comentariu

Din pacate nu am acces la el pana maine. Ce pot sa va spun, acum, este ca are un traf mare ca cel de sudura, are placa de comanda electronica cu display iar redresarea este facuta cu 2 tiristori care sunt comantati direct din placa electronica. schema placi nu am cum sa o fac pentru ca are piese "microscopice" pe ambele parti. Pot sa desenez doar redresarea. Maine pot sa fac poze

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări