Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura selco genesis 140 ars


Guest Ni George

Recommended Posts

Guest Ni George

Buna seara, dupa cum am scris si in titlu am un selco genesis 140 la care au cedat 2 buc toshiba k2611 ( au sarit in aer) Ar trebuii sa ma uit si dupa alte piese sau asta e cauza si defectul.

Va multesc anticipat pentru timpul acordat.

Seara faina.

Link to comment

Trebuie neapărat să fie verificate și restul componentelor din acel bloc afectat, rezistențe de polarizare, diode....rar se întâmplă ca o componentă arsă să nu mai ia cu ea și altele.Duceți aparatul unui depanator cu experiență în așa ceva, simpla înlocuire a componentei vizibil defecte poate atrage o avalanșă de noi defecte...

Link to comment
Guest Ni George

,:) nu sunt chiar la inceput de drum la capitolul electronica doar in domeniul aparatelor de sudura. Motiv pentru care am intrebat aici.Mai nou depanarea se face pe module ceea ce nu ma avantajeaza in momentul in care un mosfet este 9 lei iar reparatia( schimbarea) placii depaseste 70% din  valoarea aparatului.

Link to comment
Guest Ni George

Multumesc pentru schema, am in total doua diode zener si 3 tranzistori 2sk2611. Producatorul vad ca da cum ca nu mai produce piesele astea si in Constanta au fost pe stoc la dina dar nu mai au si nici nu stiu daca o sa mai aduca. Deci stie cineva echovalenti ? Si presupun ca trebuie sa ii schimb pe toti daca folosesvbaltceva.

Link to comment
  • 5 weeks later...
La 14.01.2019 la 21:46, Ni George a spus:

Deci nu s a mai jucat nimeni cu aparate de genul sa intaleg....

 

 

...din cand in cand,  ne mai jucam si cu asa ceva! N-as zice ca e oregula de baza, dar in general pica partea de forta si de aceia v-as recomanda sa dati totul jos si sa verificati cu mare atentie . Cand aveti tot scos de pe placa, puteti alimenta aparatul si cu osciloscopul verificati si comanda acestui etaj. Puneti poze cu placa sa vedem si noi ce este acolo, iar in privinta pieselor nu va faceti griji, se gasesc ...! Bafta !

 

...daca placa nu este impregnata in ceva rasini, eu zic ca merita reparat !

Edited by cornel1962
Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines