Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente incalzire apa 400V trifazat

Recommended Posts

Ma scuzati, eu nu inteleg cum poate fi mai eficienta legarea rezistentelor in triunghi decat in stea ,va garantez ca exista cuptoare electrice in domeniile patiseriei brutariei la care sunt legate rezistentele in stea.Pana acum la cate cuptoare am umblat, la un singur cuptor, american Lincoln Electric produs prin anii''90,reconfigurat pentru reteaua de energie europeana, am gasit rezistente legate in triunghi.6 rezistente de 220v, legate cate 2 in serie,fiecare serie alimentata intre 2 faze,deci in triunghi.

• 3 weeks later...

La centralele termice rezistentele electrice sunt legate in stea cu nulul de lucru legat in punctul neutru  ele fiind 3x230  una, doua trepte se respecta relatia Ul=ufx1,73 nu ar fi nimic in neregula  daca folositi rezistente cu In 400v legate in triunghi la caeeasi putere.

On 1/28/2019 at 10:27 PM, v67 said:

La centralele termice rezistentele electrice sunt legate in stea cu nulul de lucru legat in punctul neutru  ele fiind 3x230  una, doua trepte se respecta relatia Ul=ufx1,73 nu ar fi nimic in neregula  daca folositi rezistente cu In 400v legate in triunghi la caeeasi putere.

La centralele electrice trifazate se leaga in stea cu nulul de lucru la punctul neutru pentru a putea modula puterea alimentand o rezistenta doua sau trei.Daca nu ai avea nulul de lucru legat nu ai avea posibilitatea decat toate trei rezistentele alimentate sau doua rezistente inseriate legate faza -faza.