Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noi reglementari privind traficul radio si radioamator.

Recommended Posts

Acest subiect se dezbate si pe radioamator.ro

LG-2.pdf

Art. 4 alin. g obliga la mentinerea unui fisier audio cu legaturile efectuate pe o perioada minima de 1 an.

Toate QSO-urile indiferent de modul de lucru trebuie inregistrate...si daca un corespondent nu doreste acest lucru, ce facem?

Cum cerem acordul celorlalti corespondenti?

Daca noua ne pot impune asta, celorlalti nu prea vad cum, ne trezim izolati, dupa astia traficul radio se desfasoara doar intre statii romanesti?

Parca au cazut in cap!

Singurii care nu par a fi prinsi in lege sint CB-istii si PMR-istii.

L.E. Sint cuprinsi si CB-istii si PMR-istii...sa vad cum inregistreaza TIR-istii convorbirile...

Edited by Ion_Bumbu

Din QTC-ul de la YO5KUC eu am inteles exact cum spune si @yo2mhj. E adevarat ca din lege nu se intelege asta dar altfel cred ca e o mare absurditate, nici nu inteleg cum se pot face verificari la asa ceva.

CB-istii cu sute de watti orium erau pe langa lege si rareori ii verifica cineva.

Edited by Stefan.

E fara dubii ... , dupa parerea mea . Textul este fara echivoc , trebuie doar citit si inteles . Daca stim dinainte ce trebuie sa intelegem ,  discutia e inutila . 

P.S. - nu mai emit de mult ... mai mult de 3 cincinale . Receptia e libera ... cel putin in U.E. La noi , nu ... Oricum , nu se moare fara radioamatorism . Vorbesc in nume propriu . Pe alte meleaguri , e mai usor . Sper sa incropesc acolo ceva ... dupa obtinerea celor de cuviinta din pdv legal . 

In traficul radio serviciul de amator nu avem voie sa folosim cuvinte / expresii indecente sau insultatoare. Pe forum totusi le pot transmite sa isi bage eterul in c...r? 

Acum ascult QTC-ul pe RO-LINK Online si am autorizatia expirata! Ce patesc? M-am si autodenuntat.

Edited by Stefan.

Asa este ... din pacate , nu a disparut perceptia ca e o activitate subversiva , de spionaj , si oricum impotriva interesului national . Au trait destui bine pe baza acestei perceptii , probabil se doreste continuarea ... Ma rog , pareri personale . 

P.S. - astept cu nespus interes reglementari privind folosirea internetului ... ca in China , dupa care plang multi .

Edited by gauss

Mie-mi pare ca legea asta se doreste a se inscrie in domeniul antitero.

Daca pentru GSM  si internet  , ISP-isti, au obligatia sa stocheze log-urile timp de 6 luni si cam tot ce inseamna comunicatie , radioamatorii cam scapasera de asta .

Se pare ca si-au adus aminte si de ei .

Bine ca Romania e prima tara care s - a gandit la asta ... sigur ne creste punctajul la U.E. Probabil si la ONU ... care a avut  si ea statie de radioamatori ... inteleg ca va fi reactivata . Probabil in lumina noii reglementari .

Edited by gauss

@ndor

Aveti perfecta dreptate!

Acum sper ca in urmatoarele luni sa nu cumva sa ne ceara sa purtam la noi un inregistrator sa tinem arhiva a tot ce am vorbit, cu cine am vorbit, tot in contul activitatilor antitero!

La telefonie se tinea arhiva cu loguri nu a ce am vorbit ci doar a numerelor.

Loguri avem dar nu`i destul!

A mai aparut si interdictia transmiterii mesajelor codificate!

:d

Edited by Ion_Bumbu