Guest AgentuCNC Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Buna ziua, am cumparat de pe ali un aparat de gravat cu laser.Aparatul vine cu controllerul lui dar pe care vreau sa il schimb cu un arduino original pentru ca driverul furnizat de chinezi imi da blue screen cand folosesc Laserweb.Ca driver pentru stepper o sa folosesc un gshield.Arduino il alimentez prin usb de la calculator, iar gshield-ul il alimentez de la o sursa externa de 12V.Am atasat o poza cu modulul laser pe care il am.Intrebarea este urmatoarea: sa leg la gnd-ul sursei de alimentare gnd 12V DC/gnd PWM al modulului laser si gnd arduino sau leg la sursa doar 12V DC al laserului iar pentru PWM Gnd il iau din arduino? Imi cer scuze pentru modul de exprimare dar notiunile mele de electronica sunt limitate. Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
worker Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Poate te ajuta. Citeste aici: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dany_cta Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Legi independent, 12v la mufa de 12v si mufa de arduino la arduino cu groundul lui cu tot, nu le legi intre ele. Mare atentie cand setezi tensiunea si amperajul pe dioda, chinezii nu dau importanta la setaje si risti sa arzi dioda in cateva secunde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest AgentuCNC Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Multumesc pentru raspuns Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts