Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme TV LED Sharp Model LC-49CFF5001K


Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am urmatoarea problema cu acest tv, in prima faza cand este bagat in priza se aprinde doar logo Sharp si nu ia comenzi nici dupa panoul frontal nici din telecomanda, dupa o perioada aprox 10...15 min se restarteaza si face tot asa.

Am cautat firmware insa am gasit doar pentru Blaupunkt cu aceleasi caracteristici insa aici apare problema si anume ca pe aceasta placa ( t.ms3463s.711 ) nu exista memoria UF11 24Q64, cum pot face incarcarea firmware-ului daca memoria nu exista?

 

11111.jpg

222222.jpg

33333.jpg

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1 hour ago, kotzo79 said:

 

Am cautat firmware insa am gasit doar pentru Blaupunkt cu aceleasi caracteristici insa aici apare problema si anume ca pe aceasta placa ( t.ms3463s.711 ) nu exista memoria UF11 24Q64, cum pot face incarcarea firmware-ului daca memoria nu exista?

 

Vad ca placa ta are si retea(internet), ceea ce inseamna ca in loc de flash spi ar trebui sa aibe un nand flash, vezi pe spatele placi sau pe sub cardul CI

Link to comment

Daca are senzor Ir atunci comunicarea se face fara fir prin celula, iar in cazul meu in telecomanda este un modul Wi-Fi care comunica cu televizorul (radio) , telecomanda se inperechiaza cu tv-ul apasand tastele Verde + Galben după telecomandă.

 

Am verificat cu osciloscopul si comunicarea telecomenzii cu tv-ul exista insa nu face nimic!

Din pacate nandul nu am cu ce sa programez, si nici firmware ptru usb nu am gasit.

Edited by validae
Complectare
Link to comment
Acum 10 ore, kotzo79 a spus:

Daca și cu poza telecomenzii in față o ții pe a ta că este IR îți doresc spor la minciuni in continuare că doar ai reparat un tv ca acesta.

Mersi pentru ajutor!

am reparat si am vandut acest tv,cu telecomanda de blaupunkt ,cat despre bucatica de poza ce ai pus-o si spui ca-i telecomanda wifi,nu pot sa ma exprim ,deci daca aceasta telecomanda este pentru tv-ul din titlu este o telecomanda ir(ca poti sa-i spui wifi=fara fir e altceva,dar comunica prin ir)

Edited by iuliantv
Link to comment
42 minutes ago, iuliantv said:

se vede ca te pricepi,daca nu stii sa probezi o telecomanda cu ir,eu am vrut sa te ajut ,tocmai ce cautam softul,am avut acest tv cu acelasi defect si l-am rezolvat,a trebuit sa dau mail la ............si sa ma aleg cu softul potrivit,dar nu-mi mai bat capul ca nu se merita,succes

Fara suparare, dar colegu' kotzo79,  are si el dreptate...telecomanda este pe radiofrecventa nicidecum pe IR, am avut si eu vre-o doua tv-uri cu astfel de telecomenzi....au inceput chinezi sa faca si telecomenzi dintr-astea pe distanta mai mare cu obstacole, adica sa schimbi programul de muzica sau sa dai volumul mai tare in timp ce esti in baie pe WC-u..:rade:

 

20 minutes ago, kotzo79 said:

Am verificat validae pe mainboard si apar semnale in momentul in care emite telecomanda.

Am observat ca procesorul se incinge excesiv :26

Soft pentru nand nu gasesti, oricum nu aveai programator....doar pentru stick sa iti de-a vre-un coleg sau ar mai fi o varianta, dai nandul jos de pe spatele placi si plantezi linga procesor UF1 un flash 25Q64 cu dumpul de jos de la rusi, optiunile pentru internet no sa le mai ai in mod sigur.....

 

http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/sharp/sharp_lc_48cfe4042e_shassi_main_board_t_ms3463s_711/290-1-0-59887

 

Sau cu asta  http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/blaupunkt/blaupunkt_b49b148t2c_shassi_main_board_t_ms3463s_711/380-1-0-58441

 

 

Edited by Guest
Link to comment

Multumesc mult pentru ajutor Costica LCD insa am un mare semn de intrebare in ceea ce priveste procesorul, se incinge foarte tare si se restarteaza in logo dupa aprox 10...15 min. 

Daca nu s-ar fi incins asa se merita incercat!

Totuși voi incerca sa schimb radiatorul si daca se modifica temperatura voi testa și varianta cu memoria, macar sa mearga fara internet ca nu ma deranjeaza.

 

Un an nou fericit să aveți!

 

Edited by kotzo79
Link to comment

"Multumesc mult pentru ajutor Costica LCD insa am un mare semn de intrebare in ceea ce priveste procesorul, se incinge foarte tare si se restarteaza in logo dupa aprox 10...15 min."

 

Daca n-ai vazut procesor sa se incinga din cauza softului alterat, poate o sa ai ocazia sa vezi.......

Edited by Guest
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines