neagu Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Craciun fericit la toata lumea, vreau sa cumpar aceasta sursa pe care vreau sa o folosesc la un panou solar de 250w si 24v. Deci vreau sa -l alimentez din panou si sa scoata tensiunea reglata de mine la 14,3v. Nu am un controler de aceia fac acest experiment. Stiu ca voi fi indrumat sa cumpar un controler dar vreau sa stiu si parerea dvs in legatura cu aceasta idee. Oare este posibil? https://www.okazii.ro/surs-259-de-tensiune-cobor-226-toare-reglabil-259-de-12-a-a185470502 Link to comment
dany_cta Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 E prea mic pentru ce ai tu nevoie, tu depasesti puterea lui declarata. Ia in calcul ca modulele astea functioneaza bine la maxim o treime din puterea declarata, apoi trebuie imbunatatite si racite corespunzator (asa cum zice si in anunt). Link to comment
Guest Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Are nistespecificatii. Daca ii dai la intrare intre 16 si 32v va scoate cei 14,3V. Nu stiu ce se intampla daca ai accidental peste 32V. Link to comment
validae Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Dacă vei încărca o baterie de acumulatori, sursa trebuie să aibă și o limitare de curent, fiindcă bateria de acumulatori poate cere la începutul încărcării mai mult de 12A, curentul scăzând odată cu încărcarea..... Link to comment
amudsen Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Vad pe specificatii ca regleaza si curentul, parerea mea ca ar fi ok pentru incarcat acumulatorul la maxim 4-6A. Dar atat. Si cred ca ne auzim la vara...... Link to comment
Marian Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Validae, prezenta reglajului de curent confirma automat regimul de curent constant al regulatorului, adica exact ce trebui pentru incarcarea de acumulatori. Intr-adevar cu un curent reglat undeva pe la 5-6A n-ar trebui sa ai probleme. Cel mult ar trebui ceva precautii impotriva unei supraalimentari accidentale ( habar n-am daca este posibila supratensiunea de la panouri, deci se prea poate sa bat campii ). Pretul pare ok judecand dupa varianta de pe ebay, ar merita incercat probabil. Link to comment
nel65 Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Panourile solare de 250W ,de regula ,au la borne si in gol sau cu un curent de iesire mic , cam 37V.In sarcina ,tensiunea coboara spre 30V Link to comment
validae Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Eu nu văzusem toate specificațiile, credeam că sursa e reglabilă doar în tensiune, iar curentul e maxim 12A.Am văzut că e reglabil și curentul, în cazul ăsta e bună pentru ce-i trebuie... Link to comment
neagu Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Am citit cu interes tot ce sa scris despre acest subiect, deci se poate asa ca voi regla la tensiunea de 14,3v si un amperaj in jurul valorii de 4,5-5A si-l voi pune la treaba. Daca merge voi incerca sa perfectionez nitel sistemul cu o deconectare la incarcare maxima s.a.m.d. Multumesc mult de raspunsuri si va doresc "Sarbatori cu bine latoti" Link to comment
Marian Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 E bine totusi sa verifici intai documentatia panoului ( daca exista ), sa fii sigur ca tensiunea pe care el o ofera nu poate depasi 32V atat cat este maximul acelui regulator, altfel risti sa-l arzi. Link to comment
cristi_908 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Daca acumulatorul e pe plumb necesita mai multe stadi de incarcare, si daca o s-al ti la 14,3v si in float o sa il distrugi. Link to comment
Marian Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 2 minutes ago, cristi_908 said: si daca o s-al ti la 14,3v si in float o sa il distrugi De ce? Link to comment
cristi_908 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Daca tensiunea de foloat e mare acumulatorul o sa gazeze, si in tinp placa pozitiva o sa se corodeze, uni producatori recomanda tensiunea de foloat sa fie de 12,9- 13v in nici un caz 14,3. Link to comment
Guest Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 O tin la 13.8 si inca mai trage sub 20mA Link to comment
cristi_908 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 La 13,8v float nu o sa tina mult se corodeaza placa pozitiva, o sa devina doar oxid de plumb si e buna de reciclat, si producatorul nu da faliment. Link to comment
Recommended Posts