Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa step-down

neagu

Recommended Posts

Craciun fericit la toata lumea, vreau sa cumpar aceasta sursa pe care vreau sa o folosesc la un panou solar de 250w si 24v. Deci vreau sa -l alimentez din panou si sa scoata tensiunea reglata de mine la 14,3v. Nu am un controler de aceia fac acest experiment. Stiu ca voi fi indrumat sa cumpar un controler dar vreau sa stiu si parerea dvs in legatura cu aceasta idee. Oare este posibil?

https://www.okazii.ro/surs-259-de-tensiune-cobor-226-toare-reglabil-259-de-12-a-a185470502

• Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Marian

5

• cristi_908

5

• validae

4

• neagu

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

E prea mic pentru ce ai tu nevoie, tu depasesti puterea lui declarata. Ia in calcul ca modulele astea functioneaza bine la maxim o treime din puterea declarata, apoi trebuie imbunatatite si racite corespunzator (asa cum zice si in anunt).

Dacă vei încărca o baterie de acumulatori, sursa trebuie să aibă și o limitare de curent, fiindcă bateria de acumulatori poate cere la începutul încărcării mai mult de 12A, curentul scăzând odată cu încărcarea.....

Validae, prezenta reglajului de curent confirma automat regimul de curent constant al regulatorului, adica exact ce trebui pentru incarcarea de acumulatori.

Intr-adevar cu un curent reglat undeva pe la 5-6A n-ar trebui sa ai probleme. 

Cel mult ar trebui ceva precautii impotriva unei supraalimentari accidentale ( habar n-am daca este posibila supratensiunea de la panouri, deci se prea poate sa bat campii ).

Pretul pare ok judecand dupa varianta de pe ebay, ar merita incercat probabil.

Panourile solare de 250W ,de regula ,au la borne si in gol sau cu un curent de iesire mic , cam 37V.In sarcina ,tensiunea coboara spre 30V 

Eu nu văzusem toate specificațiile, credeam că sursa e reglabilă doar în tensiune, iar curentul e maxim 12A.Am văzut că e reglabil și curentul, în cazul ăsta e bună pentru ce-i trebuie...

Am citit cu interes tot ce sa scris despre acest subiect, deci se poate asa ca voi regla la tensiunea de 14,3v si un amperaj in jurul valorii de 4,5-5A si-l voi pune la treaba. Daca merge voi incerca sa perfectionez nitel sistemul cu o deconectare la incarcare maxima s.a.m.d. Multumesc mult de raspunsuri si va doresc "Sarbatori cu bine latoti"

E bine totusi sa verifici intai documentatia panoului ( daca exista ), sa fii sigur ca tensiunea pe care el o ofera nu poate depasi 32V atat cat este maximul acelui regulator, altfel risti sa-l arzi.

Daca tensiunea de foloat e mare acumulatorul o sa gazeze, si in tinp placa pozitiva o sa se corodeze, uni producatori recomanda tensiunea de foloat sa fie de 12,9- 13v in nici un caz 14,3.