Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

megavision dmq 2035 chas. c-52


Recommended Posts

Va salut.Am nevoie de putin ajutor in a reusii sa inteleg mai bine pornirea din stanby a acestui procesor.Porneste cand vrea ,stiu probl.cu contactul auxiliar de pe intrerupator , se alimemteaza corect ,l-am si schimbat cu altul inclusiv memoria .Pe pinul 14 se simte actionarea telecomenzi dar pin 18 nu trece in ON=0V, ci ramane 2,2v. Tz-q801 nu se deschide ceilalti tz q802 si q803 ptr. a alimenta cu tens.103v. liniile.Aseara cand a pornit fara sa-mi dau seama din ce cauza totul era ok,initial a avut probleme cu sursa pe care i-am rezolvat-o. Tens. de reset este ok ,nu stiu de unde sa incep a mai cauta in depistarea acestei probleme ,as dorii un indiciu  sa parcurg  corect metoda de verificare a acestui procesor ce conditioneaza plecarea din stanby.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Trebuie vazut daca tensiunea de 5V ce alimentraza proc. e corecta si nu cumva scade cand tv. trece in stand-by ;adica atunci cand.sursa ramane in sarcina mica.

De verificat 7805 de langa C de 300V,apoi de schimbat filtrajele de langa el;parca 100uF/35V...

Link to comment

Am rezolvat problema.Am gasit butonul AV/TV din panoul frontal blocat cu un chibrit,l-am eliminat si este ok acum.Cand l-am pornit ,facusem scurt accidental la pin 18 si aceasta era cauza cand  mers .Ideia mi-a venit atunci cand l-am pornit fara panoul frontal si doar din intrerupator direct si uite asa astazi mi-am batut capul numai cu asa ceva din cauza unuia ca l-a mancat in c..... si a bagat chibritul acolo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines