Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Isobaric sistem

simson

Recommended Posts

Intentia este realizare practica, unei astfel de incinte.Intrucat nu am gasit program de calcul astept parerea colegilor.Ceea ce ma intereseaza mai mult, daca cele doua difuri din camera isobarica nu sunt identici, ce parametri fizici si T-S trebuie sa fie identici obligatoriu.Eu mi-am format deja o parere din teste incipiente, dar astept si parerea dvs.

Valabil si la o boxa bas-reflex in aceeasi configuratie.

Isobaric-sistem.jpg

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

M-am aplecat acum ceva timp asupra problemei cu woofere in incinta inchisa, volum incinta 1/2 din volum rezultat ptr un singur woofer. Wooferele montate coaxial, cel din spate cu cosul inafara, legate serie in antifaza. Se aude bine-bine si lesne decelabil, nu e parere. Foarte controlat si scurt registrul grav, fara urma de lalaiala, namolire. E evident ca topologia anuleaza neliniaritatile suspensiei si spiderului si parca dispare compresia termica cand dai ca nesimtitul...