Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde este releul 128 amplasat (logan 2005)


Vizitator

Postări Recomandate

schema.thumb.JPG.09e7543856962f329f68f6e217b1a99e.JPGVa salut,

Am nevoie sa stiu unde se afla acest releu 128 din schema loganului meu. Este schema care tine de incalzirea lunetei. In tabloul de sigurante de langa usa soferului am numai sigurante. Mai am un tablou in compartimentul motor, care sigur are si relee. Compartimentul motor arata cam asa la mine (poza google):

image.png.f1257f1da0c0e594c9497b2fa9594233.png

 

O poza, o indicatie mi-ar fi de folos. Stiti pe unde isi are traseul cablajul care ajunge la luneta? e pe prag sau pe plafon? Am nevoie sa agat firul care e cu plusul (15LP-BA) daca stiti pe unde trece. Sau CY (R2), banuiesc ca e un conector si pinul 1 e ce caut eu, poate il stiti pe asta pe unde e. Multumesc!

Link spre comentariu

Eu cred ca 128 este chiar butonul de actionare, releele nu au martori luminosi in ele.

Traseul de cabluri este prin pragul (sub capitonajul) soferului. Mufa R2 se gaseste in aripa stanga spate sau zona stalpului C.

 

Datele astea nu sunt 100% sigure , sunt asimilate dupa cum am gasit prin mai multe renouri, deci tot de la aceeasi mama.

Link spre comentariu

O sa ma uit in buton, daca e asa, 2 si 3 ar trebui sa fie mai groase, vin din siguranta de 20 A si sustin partea de forta, adica luneta. Merci de informatii, sunt pretioase. UCH-ul e pe podea langa pedala de ambreiaj? In UCH exista pe cavitatea 31 "comanda releu incalzire luneta". Totusi, cred ca e si un releu pe treaba asta. Nu treceau 10 A printr-un buton. :41

Link spre comentariu

Sper sa nu gresesc, parca este in uch.

Oricum, la dezaburire nu este buton de forță, este un buton cu revenire, care dă un impuls la uch, care la rândul său comandă releul dezaburirii. Temporizare vreo 15 minute.

Eu tind să cred că este în habitaclu, se aude clanțul specific în interior, nu în compartimentul motor. Urechea vă va conduce spre el.

Link spre comentariu

O sa il ascult maine daca nu e ger. Da, e un buton cu revenire si uch are pe pinul 31 comanda catre releul lunetei. Daca nu gasesc forta, ma leg de comanda aia cu un releu nou si imi fac damblaua. 

Link spre comentariu

Ca sa nu ramana agatat, va spun ce si cum dupa ce am desfacut putin pe ici, pe colo. Luneta se alimenteaza asa, pe terminalul din partea stanga isi ia plusul, pe dreapta masa. Cablajul e pe la prag. Se desface chederul, se ridica udor carpeta si e un acces usor la fire. Sectiunea pare de 2.5 sau 4, dupa ochi. E singurul fir mai gros si este alb sau galbui, poate si de la imbatranire. Luneta trage 20 de amperi. 

Link spre comentariu

Merci de info. Nu doream sa repar luneta. Am montat oglinzi cu incalzire pe o masina care nu avea din fabrica. Aveam nevoie de firul ala pentru ca e temporizat si nu mai montez un buton. Aprind oglinzile odata cu luneta, stiu sigur ca nu le uit alimentate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări