Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung LE32D550


Postări Recomandate

TV Samsung LE32D550 ajuns la mine defect fara a se cunoaste istoricul.

Manifestare:

  • backlight-ul se aprinde si ramine aprins si este realizat cu CCFL.
  • reactioneaza la butoane 
  • ecranul in schimb nu se lumineaza decit foarte foarte putin si clipeste intre 2 tonuri de grii foarte intunecate.

Sursa a fost verificata cu osciloscopul si se comporta foarte bine atit in load cit si in sarcina maxima specificata pe ea. Cod sursa: LP801SD; I2632F1_BDY; BN44-00438C  sint cele 3 coduri notate unul deasupra celuilalt.

Din punctul meu de vedere o defectiune in sursa este exclusa in acest moment.

Codul la placa principala sau la TCON nu-l stiu acum si mi se pare ca TCON-ul este integrat in display sau cel putin este foarte bine ascuns in partea de jos a display-ului.

Pe placa de baza nu retin sa fi vazut condesatori electrolitici.

Nu am apucat sa verific tensiuni in restul TV-ului ci am testat / verificat deocamdata numai sursa.

 

Intrebare: defectiunea este cel mai probabil in main board , TCON sau display? Ce ar trebui sa verific prima data cind ajung din nou sa ma ocup de el.

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu mai are nimeni nici o părere - indicație? 

Intre timp am găsit scurt circuit pe un condesator electrolitic tantal de pe TCON și pe vreo 2-3 ceramici de filtrare apropiați de electrolitic, probabil sint conectați împreună. 

Oare or fi condesatorii sau sarcina lor e dusa. Verific miine. 

Siguranță TCON e OK. 

Link spre comentariu

Alimenteaza cu 1,2V/3-5A  bara care e in scurt, sa ai si o rezistenta de limitare in serie cu alimentarea 0,15-0,22 ohmi, pui degetul pe suspecti si care frige e in scurt, e metoda cea mai ok, am rezolvat multe in felul acesta, inainte foloseam 2-3 acumulatori de 3,6v(laptop) in paralel, asta pana intr-o zi, cand am aplicat metoda la un main board de Philips, condensatorul ceramic a "fumat" pana a crapat, a iesit din scurt dar 3,6v au inaintat lejer catre procesor, unde trebuia sa fie 1,2V,  supralimentarea procesorului sa lasat cu un defect aparent minor, adica la pornire face timp de 4-5min oscilatii orizontale, dupa care isi revine la normal, durerea mare e ca nu pot sa-l vand asa chiar daca functioneaza corect dupa 4-5 min(pana se incalzeste procesorul), ma uit la el ca e smart de 40 inch si imi vine sa dau cu pietre in caini :41, in concluzie m-am invatat minte sa mai pun 3,6v, acum folosesc exclusiv acumulatori de 1,2v(bormasina) in paralel

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am acces la servici la surse de pina la 250A (poate si mai mult dar nu am cautat) deci cind spun profesionale ma refer la unele care chiar merita numele acesta.

Am folosit oricum o sursa capabila de 20A dar nu am ajuns cu valoarea curentului mai sus de 1.2A. Poate mergea si mai sus dar nu am vrut sa depasesc 1.5V.

Oricum am gasit un tranzistor MOS-FET in capsula sot23 , N channel, de 1.1-1.5A care este in scurt. Trebuie sa-l schimb si mai vad pe urma cum se comporta TV-ul.

Este de linga un asic de alimentare care are vreo 3-4-5 surse SMPS implementate in el..

 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 3 ore, horhogea a spus:

Cu o asemenea sursa gasesti si cel mai al naibii scurt.

Este o sursa de laborator Sodilec 0-40V/50A. Este liniara și cred că are vreo 70-80 kg. Are filtraje de 100000uF. Câteodată la start îmi aruncă siguranță de la tablou.

Editat de dan cod
Link spre comentariu
16 hours ago, dan cod said:

 Este o sursa de laborator Sodilec 0-40V/50A. Este liniara și cred că are vreo 70-80 kg. Are filtraje de 100000uF. Câteodată la start îmi aruncă siguranță de la tablou.

Un fel de aparat de sudura pe tensiune continua :rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări