Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare Amplificare Subwoofer Genius 5.1 6000

Guest Vasile Iulian Romică

Recommended Posts

Salut dragi cunoscatori. Detin un sistem 5.1 Genius 6000 si mi s-a ars TDA-ul de la bass .Este vorba de un TDA7293 (1ooW). Am cumparat altul si mi-am bagat nasul sa-l dezlipesc pe cel ars si sa-l lipesc pe cel nou cu un "letcon profesional"... Bine inteles ca am stricat placa si circuitele. Intrebare este pot schimba placa cu alt model avand acelasi TDA ? Daca da,spuneti-mi va rog legaturile (Iesirea catre subwoofer,stiu sa o leg,ma intereseaza intrarea si alimentarea)

Photo 1 - Placa de la genius :https://i.postimg.cc/GtLV8Kq2/bass-amp.jpg

Photo 2 - Placa "noua" : https://i.postimg.cc/Mp241zsN/51-FETjy7-S6-L.jpg

Multumesc !

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu poti schimba placa veche cu ce a noua. Treaba e mai complicata penrtu ca pe placa veche este si filtrul de bas.

Eu as zice sa refaci traseele exfoliate ca sa folosesti placa veche. Ar mai fi o varianta sa folosesti ambele placi, tragi fire de alimentare si intrare semnal dupa placa originala catre cea noua. 

@maxente multumesc frumos pentru raspuns. Am rezolvat,am schimbat placa,am luat firele de alimentare de la Jack 2 si le-am legat la cealalta. Semnalul l-am luat de la centru si l-am mufat la IN in placa. Bine inteles ,imi da voce in difuzorul de bass,dar am o placa de sunet Asus Xonar 5.1 DS si am bifat optiunea "Inversare Centru/Subwoofer" , ca sa-mi redea numai bass + am mai scazut din crossover 90hz (!!!Am renuntat la satelitul central). Aceasta modalitate functioneaza numai pe 5.1, pe auxiliar placa transmite sunet vocal in woofer,datorita ca este o placa de amplificare mono 100W,fara filtre de joase.

Multumesc inca odata.Am aplicat aceasta metoda pana o sa repar/inlocuiesc vechea placa .

48358948-208163570109720-410782899961331

Edited by Vasile Iulian Romică