Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare generator de semnale audio

Recommended Posts

Buna ziua. Cu ajutorul Dvs. am achiziționat un osciloscop Tektronix și a fost cea mai buna alegere. Acum as cauta un generator de semnale dar din ce am căutat pe site-uri românești, oferta e slăbuță și cam scumpe. Dacă puteți sa îmi recomandați ceva accesibil, poate chiar și de pe eBay. Înainte , acum câțiva ani aveam un cd cu semnale audio și le scoteam printr-un cd player portabil. Va multumesc.  Am găsit așa ceva pe un site de vânzări. Credeți ca merita achiziționat. Va fi folosit doar in domeniul audio-amplificatoare. Cu respect.

B69DD35E-CFC4-4EA0-B706-59E3E898EB4F.png

F9227066-61D8-460D-B6D2-CB1FD43F8122.png

Edited by alex26
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pt audio nu-ți trebuie decit semnal sinus curat iar pt măsurări de slew-rate un semnal dreptunghiular cu timp de creștere cit mai mic (<0.5-1usec).

Pt semnal sinus folosesc DAC-ul împreună cu ceva SW pe calculator iar pt dreptunghiular folosesc ceva făcut cu porți logice. Oricum timpul de creștere de la ieșirea unui generator DDS este cam mare deci nepotrivit pt măsurători de slew-rate. Circuitul cu porți logice l- postat acum citiva ani și pe forum.