Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renault Laguna 2 1.9DCI/120cp 2001 cu probleme

Guest petryca grancea

Recommended Posts

Guest petryca grancea

Va Salut am si eu o Laguna 2 si am avut numai probleme acum îmi tae pedala in mers nu mai stiu ce sa-i mai fac am dus-o la toti mecanici din oras .A mai pățit cineva asa ceva ? Va rog spuneti-mi si mie

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ai pus-o pe tester ? Nu cumva ai presiune scăzută pe rampa de motorină și debit mare pe retur? Așa pățeam eu cu Fordul, mi-au găsit injectoare cu pierderi și pompa de injecție.Le-am recondiționat și acum merge brici.Înainte de asta, îmi aprindea  în bord indicatorul de bujie incandescentă în timpul mersului și dacă o călcam mai tare, oprea motorul.Mi-a făcut figura chiar în timp ce depășeam un TIR, nasol momentul, mai ales că aveam și mașini după mine....

Laguna 2 este destul de asistata electronic, asa ca un tester iti va spunde unde ai probleme. 

Eu sunt posesor de laguna 2 de 9 ani si ii cam cunosc marea parte a problemelor.

Sistemul de injectie de pe motorul 1.9dci este bosch si este foarte fiabil. A mea are 350k de km si nu am avut nici o problema la sistemul de injectie.

Daca iti aprinde martorul galbel cu spirala (bujii incandescente) si iti taie puterea poti avea probleme in mai multe locuri, cam asta ar fi ordinea probabilitatii:

- EGR infundat/blocat;

- Furtun de admisie fisurat la intrarea in motor si scapa presiune;

- debitmetru de aer defect;

- Intercooler fisurat;

- circuit de vacuum pentru comanda turbinei (TRS) defect;

- turbina uzata peste masura si nu reuseste sa faca presiunea ceruta de ECU

Cam astea imi vin acum in minte...

Spor la treaba!