Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statia de chitara 40VA


ALEKS

Recommended Posts

Dupa o absenta pe forum, am revenit cu unul din proiectele ce mi-a mancat ceva din timpul util de lucru, dar am considerat ca este un aparat foarte util mai ales pentru un iubitor al chitarei electrice.

 

Este vorba despre un amplificator de 40VA integral cu tuburi electronice, cu bucla de efecte si vibrato, realizate exclusiv cu tuburi.

 

Schema finalului precum si a preamplificatorului sunt de la amplificatorul Fender Blackface 1969. Schema efectului vibrato, apartine seriei de amplificatoare Fender, m-am inspirat din constructia lor, dupa multe cercetari in domeniu. Schema pentru bucla de efecte este un simplu "buffer" cu revenire adaptat pentru chitara electrica.

 

Mai este relativ multa munca, pana termin si cabinetul si finalizez si carcasa cu toate subansamblele. Oricum, de sunat, suna excelent, eu sunt multumit de sunet.

 

Refuz sa ma pronunt in privinta greutatii aparatului (momenta, doar sasiul cantarind cca. 20kg).

 

Cateva impresii din procesul constructiei (se va vedea de la ce am inceput si unde am ajuns):

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Am atasat si un fisier audio cu un sample de sunet ce l-am inregistrat printr-un microfon dinamic Sony, de pe o pereche de difuzoare Electronica 12VA inseriate. Chitara este o copie Les Paul fabricata de Tenson.

 

ALEKS

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply
Guest wickerman

Suna de rupe!!! :supz: :supz: :supz: Pune sample-ul asta si pe RGC la sectiunea DIY... sa moara toti dusmanii, haualeu manca-ti-as!Da' parca are un pic cam prea multe joase tonu ala... Ghitara tre sa dea mai mult medii, de joase se ocupa bassistu. :PKick-ass guitar amp!!! :rock:

Link to comment
Share on other sites

Ai facut probe cu lampile pe patura? Tare! Arata bine. Poate o pui intr-o carcasa de lemn gen Marshall sau altele de genul ala. :supz: Droselul e cumva din tv Temp sau Rubin?De ce ai folosit 2 lampi redresoare? Cred ca o 5T4S tine un amplif ca asta.Ceva date la trafo de iesire?Inca o data ''bravo'' si e bine ca ai timp sa faci ceva.

Link to comment
Share on other sites

wickerman, este un ritm acolo, nu un solo. Les Paul-ul avea comutatorul pe pozitia Rhythm, mi se pare normal sa fie cu joase.

 

Multam tuturor pt. cuvintele bune, dar mai e inca mult de lucru la statie.

 

Da, zal am pus lampile pe patura.

 

:partyman:

 

S-o fi tragand de la Bavaria (berea mea preferata).

 

Intr-adevar, cine stie, stie ce vorbeste, drossel-ul este de la un Rubin 102B.

Cele 2 lampi rectificatoare ofera 150mA "in forja" ceea ce face amplificatorul sa sune "interesant" atunci cand e volumul prea tare din chitara (ca in pasajele ritm cu riff-uri lente). Carcasa va fi facuta de mine, de fapt este partial in proiect, dupa proiectul meu.

 

Trafo de iesire are 3 secundare de 4ohm astfel am disponibile iesiri de Z=4, 8, 16ohm. Puterea miezului si a sarmei se ridica la 80VA deci nu vor aparea probleme nici daca voi pune 4 lampi pentru un final mai puternic, evident va fi problema de neadaptare de impedanta.

 

Cu timpul stau foarte prost. Vorba ceea, ma scol dimineata si cand mai ajung acasa... abea daca mai am timp sa lucru cate ceva.

 

Numai bine,

ALEKS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines