Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fixare element mascare talpa balustru

Recommended Posts

Buna ziua,

Postez aici caci nu am gasit alt topic legat de "problema" mea, si anume:

Am o balustrada din fier forjat montata recent la scarile interioare. Balustrii sunt montati pe trepte cu talpa de metal patrata acoperita cu element de mascare, cum se vede in poza. 

IMG_20181203_134604.jpg.9799c6095dbcea3690fbcc250c704924.jpg

Elementul de mascare nu este fixat nicicum de talpa sau de teava, sta doar din propria greutate. Talpa metalica este mai mica decat conturul ornamentului cu vreo 3-4 mm.

Problema e ca fi-miu (2 ani) a bagat de seama ca alea se misca si uneori casuna pe ele de nu pot sa il iau de acolo.

Va rog sa ma sfatuiti cum as putea face o prindere cat de cat rigida a elementului de mascare exceptand sudura. Probabil sa fie nevoie candva sa strang suplimentar sau sa desfac balustrada si de asta nu as vrea sudura.

Va multumesc anticipat!

Adrian.

Edited by AdR!@N
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Acum 3 minute, elmar a spus:

Dacă treptele scării sunt din lemn...ai putea să-i faci niște găuri ornamentelor și să le bagi câte două holșuruburi...

Si apoi ar trebui sa maschez suruburile elementului de mascare... 

Momentan ideile cu lipirea pieselor sunt ok, initial ma gandeam si eu tot la silicon sau kit montaj, dar cred ca poxipol (transparent) pare mai trainic, silicon trebuie pus destul de mult ca sa tina.

Va multumesc pentru idei.

Era o ideie...poate nu chiar bună...dar cred că ai putea pune niște holsuruburi subțiri și lungi,cu capete cât mai mici...aproape că nu s-ar observa...dar dacă ți se pare mai bună ideia cu lipitul...Mie nu-mi place să mânjesc cu poxipol ...de aia mi se pare mai curată (chiar dacă mai ”distructivă”)ideia cu holșuruburile!

E alegerea ta ...spor la treabă!:aplauze

Edited by elmar

Am pus poxipol transparent pe 2 colturi opuse, nu se vede nimic de la exterior, suficient de rigid pentru a nu se putea scoate cu mana dar suficient de slab ca sa il pot ridica cu un mic levier/parghie.

Multumesc @sesebe si tuturor celorlalti ce au venit cu idei.