Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv lcd toshiba

doru tv
 Share

Recommended Posts

Salut,am acest tv toshiba 32av603pg cu un defect la lumina displayului, verificat sursa si tens sunt ok,tv ul are sunet si imaginea apare decat doua secunde,am decuplat alimentare fiecarui traf invertor si simtomul este acelasi,eu banuiesc placa invertoare,astept si cateva sugesti!

Acum 6 ore, doru tv a spus:

Salut,am acest tv toshiba 32av603pg cu un defect la lumina displayului, verificat sursa si tens sunt ok,tv ul are sunet si imaginea apare decat doua secunde,am decuplat alimentare fiecarui traf invertor si simtomul este acelasi,eu banuiesc placa invertoare,astept si cateva sugesti!

Invertorul arata asa? Verificati sa nu fie scurgeri de tensiune catre masa. Am mai gasit la panelurile astea pe sub invertor verificati cu atentie

Imagini pentru toshiba 32av603pg invertor

Acum 53 minute, doru tv a spus:

Salut,placa invertoare are 5 trf invertoare ,am decuplat pe rand alimentarea lor si face la fel,tensiunea de 24v este prezenta si nu se modifica la comanda on,off

Invertoare cu 5 transformatoare sunt o sumedenie, v-am putea ajuta daca și dvs vreți, e chiar așa greu să dați codul invertorului? Sau trebuie sa ne apucam noi să căutăm până nimerim?

Acum 55 minute, yokoono a spus:

Pai eu zic sa nu-l lasati cu protectia anulata. Protectia se anuleaza doar pentru probe, un ajutor in depistarea defectului. 

Acum 2 ore, doru tv a spus:

Salut,am aplicat metoda cu ledul si functioneaza perfect,multumesc!

Faceti cum spune colegu aici , protectia se anuleaza doar sa se verifice ce este defect , nu este indicat sa functioneze cu protectia anulata , ca fereasca Dumnezeu poate lua foc si mai ales sa nu fie nimeni linga tv , ca atunci vezi dezastru , verifica dupa 10minute daca se incalzeste un transformator mai tare atunci el este defect sau o lampa