Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Maxim 5 ani şi LA REVEDERE!

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

On 12/1/2018 at 7:56 PM, icar said:

Au facut ceva pentru invatamint??? Da, dezacord intre subiect si predicat, la nivel de prim ministru (ori primul ministru???)!!! Da, dar au promis vrute si nevrute, ca nu i-a durut nici la basca! In doi ani, au mituit populimea cu mariri incerte de pensii si salarii, apoi, crezind ca nu se baga de seama, s-au apucat sa schimbe legile justitiei pentru a-si scapa piele lor, si a acolitilor lor! Asta au facut doi ani de zile, nimic pentru prostimea care i-a votat, totul pentru ei!!! Si, daca tinerii, si nu numai, pleaca din tara, nu sunt patrioti!!!

Credeti ca ar fi reusit, chiar cu bani, sa faca ceva aici? Nu! Pentru ca se loveau de "primarul 10%", si multi altii ca el, si, fara spagi considerabile, nu ar fi facut nimic!!! S-au ar fi trebuit sa cotizeze, din munca lor, la averea nesimtitilor!

Adica de umilinta la care ne supun arogantii cocotai pe mita si spagi, in functii de conducere!

 

Aici e ca la matematică, cu discuție. Toată lumea huiduie ciumații roșii și de ciumații altfel colorați uită cu desăvîrșire. Pe vremea altor culori politice a fost măcar o singură chestiune diferită de ce ai spus mai sus? Absolut nimic, ba dimpotrivă, aroganța și disprețul erau poate mai mari. Un singur două exemple :)

1. Reducerile de lefuri și salarii ale băsescului anunțate ca necesare pentru salvarea țării și impuse de FMI. Ulterior dovedit că nu erau necesare, nu murea țara fără ele și nici impuse de FMI.

2. Apropos de învățămînt. Pe vremea portocalie lefurile profilor au fost reduse aproape la jumătate, pe vremea roșie aproape s-au dublat (și nu mă refer aici că au fost readuse la ce erau); în sistemul sanitar la fel. Aaa, că asta nu oprește doctorii să schimbe o leafă de 15000 lei în țară cu una de 15000 euro, afară - asta e altă mîncare de pește și n-are legătură cu nici-o ciumă.

 

23 hours ago, -Atlas- said:

Exact si nu doar in Ungaria ci si aici,in tara.

 

21 hours ago, Marele Savant said:

 Totusi consider ca este cea mai mare greseala a lor ca pun botu' la minciunile politicienilor si nu invata limba tarii in care traiesc. nu din patriotism, obligatie sau alte asemenea ci pentru ca le limiteaza mult posibilitatea de a migra in alte orase mari si dezvoltate, unde pot gasi un loc de munca mai bun. Asa ramin in bazinul electoral al smecherilor din udmr, care nu sint cu nimic mai buni sau mai rai decit cei neaosi, sigur toti au supt la aceeasi mama!

 

Și eu am fost foarte plăcut impresionat de ungurii noștrii, cel puțin pe unde am avut drum

Link spre comentariu
Quote

Contrar a ce se vorbeste,ungurii sint oameni primitori,

A nu se confunda, Istvan cu Hunor Kelemen  sau Attila Verestóy, cum nici Ion cu Vadim Tudor!!! Extremistii nostrii si ai lor, intretin zizania, zizanie ce constituie obiectul muncii lor!

Quote

Toată lumea huiduie ciumații roșii și de ciumații altfel colorați uită cu desăvîrșire.

Ma refeream la nesimtitii rosii, pentru ca de ei e vorba acum. Ceilalti colorati, galben, portocaliu sau cu chei de git, au facut exact la fdel, au distrus tara. Da, dar au o calitate: nu au indraznit sa dea legi prin care sa-si salveze pielea!!! Aici e tot chichirezult. Va mai aduceti aminte de 2012??? "A doua zi deupe ce vom ajunge la putere, vom crea locuri de munca, vom ari salariile, vom da bani la sanatate etc, etc." De la Ponta citire. Ei bine, da a doau zi, timp de doia ani, s-au chinuit sa-l dea jos pe Basescu!!! Cu alte cuvinte, nicii unii nu sunt mai breji decit alti! Asta e necazul, suntem pusi, din patru in patru ani, sa alegem pe cei mai putin hoti dintre cei hoti!!! Si mincinosi, bineinteles.

Sa luam putin , al puricat, cele doua puncte.

1. Nu spun ca era sau nu necesar, masura a fost impusa de komisarii europeni. Ca sa avem si noi falitii nostri. Intreb doar, daca masura nu era necesara, sau era nepopulara, de ce PSD nu s-a opus??? Pentru ca nu au vrut! Au plecat, ca niste lasi, din sala, ca de, de pe margine e mai usor sa critici. Sa nu-mi spui ca nu aveau majoritate, ca nu te cred. Aveau, daca voiau!! Dupa nici citeva saptamini, au dat jos, cu majoritate destula, guvernul MRU! Deci se putea!!! Numai ca stiau ca acea lege trebuia data, dar au facut pe niznaii, au parasit sala, nici usturoi nu au mincat, nici gura nu le-a putit! Si, acea lege nu este basista, nici nu a fost data de Basescu. Nici nu ar fi putut, de altfel. Legea a fost data de guvernul Boc, cu ajutorul PSD!!!

2. Maririle de salariu, din sanatate si invatamint (dar de ce numai acolo???) au fost o mita electorala. Au marit lefurile, nu cu mult, dupa cum s-a dovedit, pentra a inchide gura oamenilor la faradelegile ce au urmat. Si, cind vorbim de invatamint sau sanatate, nu vorbim de lefuri marite, caci atunci vorbim de mituiala! In invatamint si sanatate e nevoie de reforme, sali de clasa incalzite, nu tavane care cad in capul copiilor sau ore cu cojoace si caciuli pe cap, profesori competenti, gradinite si crese, material didactic suficient, la toate nivelurile,  un numar decent de copii/proferor-educator. Nu de salariile marite date medicilor, ca sa taca, este nevoie, ci de cabinete medicale si medici la tara, spitale dotate la standardele anului 2018, nu 1918!, materiale sanitare si medicamente, curatenie, nu infectii nosocomiale, harana decenta in spitale, nu demna de lagare de concentrare! Nu cu salariu marit salvezi un ars, ci cu un spital dotat exact pentru asa ceva!!! PSD, ca de el vorbim, a promis 8 (opt!) spitale regionale dar...canci!!! Ordonanta 13!

Toti sunt o apa si un pamint, nu-i intereseaza decit bogatia lor, libertatea lor si, mai ales,  libertatea de a fura, fara teama de pedeapsa!!!  Dupa doia ani de mandat, trebuia sa avem cel putin doua, daca nu trei, spitale regionale, barem incepute! Ele nu-s nici pe hirtie!! Despre asta vorbim, nu despre mariri iluzorii de salarii si pomeni electorale. Iaca, inflatia, deja, a taiat juma' din mariri!

 

Link spre comentariu

Nu am citit tot topicul dar dupa 5 ani de rezidenta in alta tara UE, un cetatean roman poate cere cetetenia tarii respective si atunci Teodorovici poate sa isi ia adio oricum.

Daca stirea este adevarata, si se pare ca da, atunci se adevereste inca o data vorba "apara-ma de romani ca de straini nu ma tem".

Link spre comentariu

Asa cum v-am mai spus,am avut multi prieteni unguri. Niciodata n-au fost conflicte interetnice. Mai multe conflicte au fost intre romani! Daca-u fost diferende  intre romanii si ungurii din judetele Harghita si Covasna, acestea s-au datorat atitudinii(unora) romanilor vizavi de unguri.  Cind vine cineva la tine-n casa si incepe sa te faca in toate felurile,e normal sa reactionezi! De multe ori romanii sint mult mai ai dracului decit ungurii. Sint si printre unguri, persoane,care cauta sa provoace mici conflicte interetnice,manipulati de reprezentantii lor, ajunsi in parlamentul Romaniei. Cetateanu' de rind, pune botu(citeodata) la astfel de provocari,fara sa discearna, daca e bine sau nu!

Asa ca s-o lasam mai moale cu ungurii!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Pe mine mă'nervează marile reactii civice, lipsite cu desăvîrșire în timpul guvernelor care execută ce li se ordonă european. Normal că și la ăștia le pute... gura, dar eu îi văd peste ceilalți.

Iar cu lefurile, da și nu. Normal că trebuie dotări, reparații, modernizări, etc, dar fără lefuri n-ai oameni (sau ai ciurucuri, cum a pățit învățămîntul - pe o leafă de rahat venea doar cine nu găsea altundeva (sau aveau chemare, dar mai rar)). Și cînd rămîi fără profesori nu mai ai pe cine să vină din urmă și te scufunzi

Link spre comentariu
15 hours ago, Ion_Bumbu said:

Apoi ai mei is de vreo 11 ani pe acolo da vad ca n`au de gind sa devina cetateni teutoni.

Eu i`am batut la cap da` ba n`au vreme, ba n`au chef ...

Daca se impute pestele acasa or mai vedea ei.

 

Important e sa nu se imputa acolo...

E mai bine sa ai 2 pasapoarte si sa il arati pe cel care iti convine.

 

Link spre comentariu

Daca ai o problema intr-o tara oarecare si te duci la ambasada Romaniei sau ambasada Germaniei nu vei fi tratat la fel si nici nu se va rezolva in acelasi mod.

 

Sau daca tipul din Germania sau copiii acestuia vor sa faca o cariera militara, in Politie de exemplu, cred ca cetatenia este necesara.

Editat de one
Link spre comentariu

Daca sunt rezidenti permanenti nu-i bai. Banuiesc ca sunt rezidenti permanenti ca altfel trebuiau sa se duca la oficiu cetatenilor straini sa tot isi reinoiasca cardul de identitate si cum acolo numai "spilcuiti si parfumati" sunt :rade:.

Oricum nu obtii chiar asa usor cetatenia. Sunt tari in care dupa ce ai depus dosarul astepti si 3 ani un raspuns. Daca insa te-ai "insurubat bine" si cotizezi puternic la stat (impozit si alte taxe) te fac cetatzan in cateva saptamani. 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări