Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare deschidere porti


v67
 Share

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu mai deschid alt topic - vreau sa ma ajute cineva pentru a intelege  functionarea automatizarii poarta culisanta slide mai concret  ce este  EDGE-  cuntact nc -8  fotocelncnc -6 stop/fotostop-nc -7 am manualul dar nu inteleg unele lucruri.

Link to comment
Share on other sites

fotocelulele -bariera IR pot trimite informatii  centralei   cind cineva se afla in zona  sa poarta daca se afla in faza inchidere   se opreste  si trece in faza deschidere.Edge este conectat intre 8-10sin    9 - 8,2k-10 inteleg ca bariera cu IR este masura secundara de siguranta masura prinsipala este antistrivire se regleaza curentul ,,maxim'' pentru o greutate de aproximativ 30kg pentru care poarta la intilnirea obstacolului se opreste(in faza inchidere  si se deschide)

                                                                               Nu sunt specialist doar ma documentez.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Adrian36

Salut tuturor. Am si eu montata de anul trecut o automatizare porti, mai exact porti batante cu brate articulate. Cum a venit frigul au inceput problemele. Mai exact se deschideau un pic iar apasam si se inchideau..abia dupa 3 -  4 incercari se deschidea. Am uns bratele, pinioanele si cei de la service au mai slabit articulatiile si a mai facut asa dar nu atat de des. Cei de la firma au spus ca ingheata balamalele portilor si atunci motorul ca sa nu se supraincalzeasca se opreste..Asta e una. A doua problema este ca franarea la inchidere cand merge cand nu franeaza. Cu toate ca e activata optiunea de incetinire la inchidere. Va intreb , e normal ca iarna sa faca figurile astea? De asemenea partea cu incetinitul este normal sa mearga doar uneori? Marca automatizarii este Powertech. Va multumesc si poate ma lamuriti si pe mine daca ati intampinat aceste probleme.

 

Link to comment
Share on other sites

Partea cu înghețul e ceva frecvent la sistemele astea cu braț articulat.Nu prea ai ce-i face, decât să încerci să protejezi de ploaie și zăpadă mecanismele cu paravane mobile, greu dar nu imposibil.Referitor la partea de frânare, ar trebui să verifici sau dacă nu știi cum, să schimbi releele.Vârfurile de curent cerute de motoare uzează și cele mai bune contacte.

Link to comment
Share on other sites

Guest Adrian36

Am sa te rog sa mi explici daca nu te superi. Releele sunt pe placa? Sau la motoare?Curentul este la 5 Amperi. Portile sunt puse din septembrie. Intr un timp asa scurt este posibil ca releele sa faca figuri? 

Link to comment
Share on other sites

On 12/19/2018 at 1:32 PM, v67 said:

Nu mai deschid alt topic - vreau sa ma ajute cineva pentru a intelege  functionarea automatizarii poarta culisanta slide mai concret  ce este  EDGE-  cuntact nc -8  fotocelncnc -6 stop/fotostop-nc -7 am manualul dar nu inteleg unele lucruri.

La bornele EDGE se conecteaza un asa numit "senzor de margine" sau "senzor antistrivire". Acesta consta dintr-o banda de cauciuc montata pe marginea portii culisante (pe inaltimea portii), respectiv pe marginea usii de garaj sectionale (pe latimea usii). Lungimea benzii este egala cu inaltimea portii culisante, respectiv cu latimea usii de garaj sectionale. In interiorul benzii de cauciuc este introdus senzorul propriu-zis, conectat prin cablu la un transmitator radio (wireless) montat in apropiere. Transmitatorul radio functioneaza in tandem cu un receptor radio amplasat in interiorul unitatii de comanda a automatizarii. Transmitatorul se alimenteaza din baterii iar receptorul din placa de comanda a automatizarii. Receptorul are ca iesire contactele unui releu, contacte ce se leaga la intrarea EDGE a placii de comanda. Daca, la inchiderea portii culisante, respectiv a usii de garaj sectionale, se interpune in calea de rulare un obiect sau o persoana, atunci impactul va avea loc prin intermediul benzii de cauciuc, ceea ce va duce la actionarea senzorului aflat in interiorul ei. Senzorul genereaza un semnal la intrarea transmitatorului radio, care la randul lui va transmite un semnal la receptorul radio, receptor care va schimba starea contactelor releului propriu, respectiv starea intrarii EDGE. Automatizarea va comanda oprirea portii culisante, respectiv a usii de garaj sectionale, eventual schimbarea sensului miscarii. Asadar, functionarea "senzorului de margine" este destul de asemanatoare functionarii fotocelulelor. De altfel, daca nu ar exista intrarea EDGE, acest senzor ar putea fi conectat pe intrarea dedicata fotocelulelor, impreuna cu fotocelulele (contactele s-ar inseria).

Componentele "senzorului de margine" se achizitioneaza separat (optional), nefiind incluse in kit-ul de baza.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Normative exista! Dar nu la noi, noroc cu asiguratorii ce impun anumite reguli în neștiință de cauza. (clientul final are tot dreptul sa refuze) Curios este ca pompierul roman nu recunoaște normativul din Germania. Un exemplu concret, la ușile glisante neamțul recomanda folosirea perdelei de infraroșu în loc de bariera infraroșu. (nu se mai folosește foto celula amplasata stânga /dreapta în montat la înălțimea de un metru) 

Edited by q_acdc
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Adrian36

Salut tuturor. Am si eu nevoie de un sfat. Am bratele automatizarii montate in partea de jos a portilor. Daca le mut mai sus mai exact pe jumatatea portilor motoarele trag mai bine? Vreau sa fac acest lucru deoarece in timpul iernii uneori imi cam fac figuri la deschidere. Motoarele am inteles ca reactioneaza la balamalele portilor inghetate ca la un obstacol si se opresc. Automatizarea e cu brat articulat de la powertech. Multumesc frumos!

Link to comment
Share on other sites

La așa porți grele, acel mecanism nu e cea mai fericită alegere, ca și principiu.Existau mecanisme cu șurub, care sunt mai ,,forțoase,, și mai puțin sensibile la blocarea prin înghețare a balamalelor.Acel mecanism cu bielă nu prea e recomandat la porți grele, decât pentru zone cu climat mai cald, nu pentru ierni geroase.Ai putea eventual monta porțile pe rulmenți gresați și cu reazem cu bilă la bază, ca să nu suporte rulmenții toată greutatea...ori schimbi mecanismul cu bielă cu unul cu șurub.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines