Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMSP help in legatura cu sursa 12v | +/-30v (Project 89)

Mix

Recommended Posts

Sal.Adineauri am terminat de facut sursa.Am alimentat-o si a mers din prima, fara reglaje etc... Dupa 5 minute de mers in gol (fara sarcina) am observat ca se incalzise usor bobina.Bobina am confectionat-o dintr-un tor cu diametrul interior de 1cm si cel exterior 3cm.Primarul l-am bobinat cu 2x5 spire din 3 fire de 1mm.A doua problema este ca atunci cand ii pun o sarcina merge normal doar ca pe un brat mi se incalzesc tranzistorii excesiv( sau nu merg ceilalti de pe bratul celalalt).Am o poza cu bobina dar nu cred ca se vede mare lucru in ea ca am bagat-o la scaner :rolleyes: Cine poate sa imi dea un sfat, o idee. :prayer: Eu cred ca e prea mic torul, dar altul nu am de unde sa iau deocamdata.Poate fac niste poze mai clare si cu placa...

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Am rezolvat problema care o avea sursa.Traful se mai incalzeste putin dar nu cred ca e asta o problema. As vrea sa stiu cati wati poate sa suporte sursa pt ca am probat-o cu o statie de 2x100.Tranzistorii se incalzesc putin.Tensiunea de alimentare am reglat-o la +/-25v, iar puterea obtinuta pe canal este cam 70w, valoare la care deja imi scade tesiunea (de la 25v la 24v) furnizata de sursa si apar distorsiuni.Daca ii maresc tesiunea la 30v in sarcina puterea tot la 70w ramane iar tesiunea scade iar la 24v. Doar 140w sa aiba sursa?Depinde cumva de randamentul bobinei? Si ar mai fi ceva: rezistenta care vine la pin15 de 2.2 ohmi s-a ars.Am inlocuit-o cu una de 4.7ohmi/0.5w. Si asta s-a inegrit dar inca merge.Chiar atat de mult consuma etajul final din integrat?

PS: e vorba de schema de la http://sound.westhost.com/project89.htm

Pana la urma nu am primit nici un raspuns.Pt ce era link-ul ala?De acolo am luat schema dupa care am facut sursa.unde gasesc si eu un tor de ferita, sa aiba diametrul interior macar 3cm :prayer:

Pana la urma nu am primit nici un raspuns.Pt ce era link-ul ala?De acolo am luat schema dupa care am facut sursa.

ca sa stie lumea de unde.. daca-ti zic de EEBIO iti spune ceva?lasand aiurelile... in sursele de calculator nu sunt ferite din alea?

EEBIO? nu stiu. Pana acum am avut 4 surse de PC si niciuna nu a avut un tor mai mare.Toate sunt la fel. Am cautat prin magazine si nu gasesc. Ar mai fi de cautat la depanatori...poate, cine stie. Sa mai adaug inca un tranzistor in paralel cu cei doi (pe ramura) nu ar avea rost din moment ce se incalzesc normal.

poti incerca bobinare pe 2 toruri lipite... ai dubla sectiunea... s-ar putea sa mearga miezul de la transformatoarele de linii din televizoare...PS1: tranzistorii sunt izolati pe radiator?PS2: fa o poza a montajului ...

Ar fi o idee sa folosesc 2 ferite suprapuse ("sandwich" dupa cum am citit prin forum).Poate gasesc un tor mai mare, n-am idee unde.Tranzistorii sunt izolati de radiator si am folosit IRF540, 2 pe ramura, parerea mea ca sunt eficienti.O sa pun si niste poze dar asta cand fac rost de un tel sau aparat digital(sambata sau duminca, cred).

Am facut rost de 3 toruri de culoare alba cu dimensiunile din imagine.In imaginea cealalta este primarul bobinat pe un tor de la sursa de PC.Cu torul de PC am reusit sa scot 150w.Acum vreau sa stiu...daca folosesc cele 3 toruri lipite cam cati wati obtin, aproximativ? Si cum ar fi mai bine sa bobinez: cu firele in palalel (ca in imaginea a 2-a) sau rasucite.Acum am vazut mesajul privat... Multumesc.Voi face comanda pentru ca nu cred ca fac mare lucru cu torurile astea "small".

Gata.Am facut rost de R80.Cu asta sigur obtin 1kw :drinkers: Problema este ca sunt un pic derutat.Cum bobinez primarul...pt ca are prea putine spire si nu acopar tot torul...Am facut niste desene si sper sa ma poata ajuta cineva.La prima mea sursa am facut ca in figura 3 dar era un tor mic si s-a acoperit tot, si a mers.Si inca ceva.Sa am 16 amperi cum fac?Pentru ca BYW29 au doar 8 amp.Folosesc 4 diode pe ramura(alimentare diferentiata) adica sa formez 2 punti redresoare, una pe (+) si una pe (-) ???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines