Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare spindle chinezesc


Vizitator Lajos Farkas

Postări Recomandate

Vizitator Lajos Farkas

Buna, am comandat de pe aliexpress un spindle (500W) La specificatii scrie work Voltage:100V DC ?  Vreau sa-i fac eu partea de alimentare. E in CC, cu tensiune variabila pentru controlul turatiei, sau cum ii controlez turatia?

 

46516618_300932874086284_3754253771249549312_n.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

Motorul din poze este un motor CC (il am/folosesc si eu) si care uneori se vinde la chinezi cu o sursa de tensiune de 120Vcc. Sursa de tensiune are un potentiometru din care care se regleaza turatia si aceasta se face prin ajustarea tensiunii de alimentare a motorului. Turatia maxima este in jur de 12000 RPM.

Daca vrei poti sa faci alimentarea acestui motor si cu un PWM dar ai grija la: snubber RC pe bornele motorului + dioda de protectie si foloseste un mosfet cu un Vds mare (sute de volti) ca sa reziste la eventualele spike-uri, montat pe un radiator. Functie de frecventa PWM, asigura-te ca ai o comanda ferma pe poarta mosfet-ului (un driver push-pull).

Editat de mars01
Link spre comentariu

In mod sigur ai nevoie de o sursa de alimentare. Uite aici (una din optiuni) o sursa care pare sa permita control viteza din potentiometru sau control cu o tensiune variabila intre 0 si 10V (poti face un PWM urmat de un filtru trece jos ca sa rezulte o tensiune variabila). Trebuie clarificat cu chinezul care o vinde daca permite si una si alta (mie asa imi pare dar mai stii?!)

 

Legat daca este mai bine (ieftin) sa construiesti tu o sursa sau sa daca sa o cumperi, depinde de tine (cunostiinte si disponibilitati).

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări