Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de teflon vs canepa


ssb

Postări Recomandate

Daca e fir ... sau banda de teflon , n - a pus destul , n - a strans bine , sau piesele imbinate au un por sau o crapatura . Fiecare motiv in sine , sau combinatii . Daca firul e de Rothenberger sau Loctite ... , sau a fost zgarcit , sau nu e meserias . Canepa , daca e de calitate , bine infasurata si dupa aceea ajutata cu pasta verde italieneasca , e fara moarte ... e acceptata si la gaze . Se presupune ca meseriasul stie cum sa " astearna " materialul , si nu e la primele imbinari . In fine , ar fi bine de stiut si despre ce piese este vorba . Daca sant de fonta , de trei sferturi sau mai mari ... trebuie mult teflon sa umple filetele . Eu as alege materialul de etansare functie de situatia concreta . 

 

P.S. - stergeti bine cu o carpa uscata zona , apoi urmariti din nou . Sa nu fie condens ...

 

https://www.emag.ro/snur-teflon-loctite-55-ender9/pd/D35X97BBM/

Editat de gauss
Link spre comentariu

Piesa de bronz lipita pe teava de Cu are filet interior " scurt " ... sa reia imbinarea cu mai mult snur si sa - l distribuie corespunzator , vad ca mult a fost " scuipat " afara . Eventual adaos de pasta verde ... la rigoare canepa , merge si cu vaselina . Asta daca n - o fi expandat piesa , de atata strans ...

 

P.S. - sper ca nu a fost infasurat invers snurul ... , sau sa fie uscat !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 12 minute, doru3160 a spus:

Nu inteleg de ce a ratat de atatea ori imbinarea, si de fiecare data s-a incapatanat sa lucreze cu teflon.Putina canepa cu pasta verde, mergea din prima acolo si il scutea de restul necazurilor. Posibil piesele sa aiba filetele prost prelucrate si sa rupa teflonul. Dupa cum arata in poza aia, e cam ciufulit, lucru care la canepa se intampla mai greu.

Un raspuns, fix la tinta.
Big like!

Sa aveti o seara placuta!

P.S. Privind mai atent fotografia atasata, mi se pare ciudat de ,,ciufulit" teflonul aruncat afara dintre filete, sau surplusul de teflon. Are mai degraba, o textura de material textil/fibros.

 

Editat de morarul
Link spre comentariu

Acolo este ceva, fisura, ciupitura, ceva,  n`ai cum sa ratezi de 2 ori o etansare cu fir de teflon, nici cu banda nu se intimpla asta mai ales ca meseriasul o fi el prost da nu`i la prima etansare.

Graba si probabil neatentia sint de vina,

Am patit`o si eu o sindura data, pus, strins, curge, refacut, iara curge...surpriza a fost ca exact unde nu se vedea, era fisurat prelungitorul, l`am depistat abia cind l`am dat afara cu totul si cu lupa, pe interior s`a vazut.

 

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări