Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare soundbar Philips


Guest Bogdan_cj

Recommended Posts

Guest Bogdan_cj

Buna seara, dețin un soundbar Philips HTL 6140 la care nu-i mai funcționează subit sonorul indiferent de sursa de sunet (hdmi, usb, optic, etc). Dupa 2 zile de repaos a mai funcționat o zi, dar de 2 săptămâni sta pe butuci.

Am incercat update de firmware, resetare din fabrica toate fara nici un rezultat. Din principiu mă feresc de service-uri autorizate, așa că sunt recunoscator dacă ii cineva din Cluj dispus să mă ajute sa ii dau de capăt.

Menționez că dețin și manualul de reparatii, dar sunt unii termeni care nu ii inteleg (sunt novice rău în depanare). 

Mulțumesc și mă scuzați daca am greșit locul postării sau solicitarea.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

daca nu suporti service-uri autorizate inseamna ca nu suferi mai mult de jumate din oamenii de pe acest forum,deci prin urmare i-ti recomand un forum de manelisti aia sigur nu sant autorizati in acest domeniu si mai mult ca ,,sigur te vor ajuta,, si va ve-ti suferi reciproc success

,,bogdan_cj,,

sper ca nu esti din cluj(cj) ca faci orasul natal de ras

Edited by iuliantv
Link to comment
Guest Bogdan_cj
Acum 17 minute, iuliantv a spus:

daca nu suporti service-uri autorizate inseamna ca nu suferi mai mult de jumate din oamenii de pe acest forum,deci prin urmare i-ti recomand un forum de manelisti aia sigur nu sant autorizati in acest domeniu si mai mult ca ,,sigur te vor ajuta,, si va ve-ti suferi reciproc success

,,bogdan_cj,,

sper ca nu esti din cluj(cj) ca faci orasul natal de ras

M-ai înțeles total greșit. Am vrut că cineva sa îmi explice 2-3 chestii de pe planul electric. Nu am nimic împotriva oamenilor cinstiți, dar eu personal nu am avut parte de așa ceva in service-uri și înainte de toate prefer sa cer un sfat de unde pot,  dar am să țin cont de sfatul tau prietenesc și am să apelez la un forum de maneliști. Tie când ți se arde un bec la mașină te duci direct la reprezentanta sau întrebi înainte un prieten? 

Ii mai ușor să dai cu pietrii decât să dai o mana de ajutor.

P.S. sunt din Cluj și nu vad de ce as face orașul de ras.

Link to comment

@Bogdan_cj, ca sa-ti explice cineva "2-3 chestii" de pe schema, va trebui sa precizezi care chestii. Daca vrei sa pui o intrebare, apoi fi direct. Pune schema aici, apoi intreaba ce vrei sa intelegi. 

 

Precizeaza daca stii sa folosesti un multimetru, daca poti lipi/dezlipi o piesa, etc. Poate chiar nu ai de ales decat sa cauti un "prieten" care sa te ajute. Nu e totul in viata doar un schimbat de bec auto. Mai ales la generatiile actuale de electronice.

 

De regula, postari generale ca a ta deviaza discutia catre inutil. La fel si anumite remarci inofensive, dar care dau motive, tot inutile, unora sa se simta vizati. 

 

NB: Eu sunt convins ca cei din CJ nu-s mai speciali decat alti romani, deci imi e greu sa inteleg cum ai face orasul de ras... ignora-l pe colegul depanator. E o regula aici pe forum sa fii vizat si judecat dupa locatie (sic!).

Link to comment

Salut! Poti posta manualul de service aici?? Ai facut ceva la soundbar? L-ai desfacut sau ceva? Niste poze ar fi foarte utile. Dar mai inainte de asta precizeaza exact cum l-ai folosit, ai mai legat si alte boxe la el. daca da unde si cum?? etc. Da cat mai multe detalii pentru ca noi, de partea "cealalata" a monitorului nu avem cum sa te ajutam daca nu dai cat mai multe amanunte.

 

P.S. Si pune aici tot ce gaseti despre soundbar-ul tau, gen manual de service si alte informatii de genul acesta, pentru ca n-o sa stea nimeni sa caute si sa descarce ceea ce ai tu nevoie si nu persoana in cauza...

Link to comment
Guest Bogdan_cj

Salut si multumesc pt raspunsuri.

Aici https://we.tl/t-6ZZJpVIzD1 este manualul de reparatii.

Stiu sa folosesc un multimetru si daca nu este prea complicat stiu sa lipesc/schimb si componente (gen rezistente, bobine).

La sound bar nu am legat nimic in plus si l-am folosit normal, ca sa zic asa, pe intrarea optica (legat la TV).

Momentant l-am desfacut si i-am masurat doar tensiunea de la intrare (aprox. 42V).

Am incercat sa urmez si pasii din poza de mai jos (luata din manual), dar m-am poticnit repede, la "Check I2S output". Din schita nu mi-am dat seama unde vine I2S...

Subwooferul este wireless, nu ar trebui sa fie independent de soundbar? 

 

 

D.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines