Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv led Smart Tech model LE-2419D


Recommended Posts

salutare!

am pe masa tv-ul din titlu, cu urmatorul simptom :

la alimentarea la retea , se aprinde ledul de st-by (rosu)

la pornirea din st-by  din telec. , tv-ul trece in ON (ledul se face verde) , apare un mic flash pe display si atat (sonor exista)

desfac panelul convins fiind ca am leduri in scurt , insa pe testerul de leduri , functioneaza ambele barete a cate 6 leduri fiecare...

controlerul leduri este BIT 3251 , insa nu mi se pare nimic suspect aici.

este posibil ca vreun led (sau mai multe leduri) sa aiba un consum marit (cu toate ca se aprind) , astfel intrand in protectie invertorul leduri?

are cineva vreo idee ?

thx!

Link to comment

am verificat daca vre-un led se incinge mai tare fata de altele (daca s-a modificat culoarea sub barete) , si este in regula peste tot.

m-a surprins faptul ca baretele nu au racire absolut deloc , acestea fiind montate direct pe carcasa de plastic..

cod sursa +invertor : AY042D-1SF67-B-082

la pornire  (led verde) in ON la invertor  sunt 4,6 volti iar in ADJ , sunt 3 volti (care nu dispar nici dupa flash) , ceea ce ma duce cu gandul ca defectul este in etaj invertor leduri. mosfetul este ME25N06 . caderea de tensiune pe jonctiunea diodei incorporate in mosfet este de 250 mv , fata de 600-700 cat se masoara la alte mosfeturi. sa fie dioda schottky ?un sfat?

Edited by mercenarx
Link to comment

Verifica fiecare led in parte .

Nu stiu ce tester ai folosit ,dar daca ai un tester cu tensiune mare limitata in curent exista posibilitatea unui led defect care se aprinde la tensiune mare sau chiar un contact slab la conectorii baretelor .

Edited by Guest
Link to comment
10 minutes ago, razvan-l1 said:

...daca ai un tester cu tensiune mare limitata in curent ...

da , din acela este ..

toate ledurile se aprind ok, fara diferente de intensitate , sau flikering la vreunul..

ar mai fi o problema : in momentul in care se produce flash-ul la pornire , intensitatea luminoasa a ledurilor , mi se pare cam mare..

sa intre in functie partea de OVP la controllerul leduri?

AY042D varianta 2.jpg

Edited by mercenarx
Link to comment
5 hours ago, mercenarx said:

cond C5F intrerupt .

am montat un cond ceramic de 100 nF

Cum l-ai descoperit?, ca in montaj la masurare arata eronat mai mult ca sigur

Edited by Guest
Link to comment

Am avut un defect similar cu simptomul ca acesta insa eu am descoperit un led  dintr-o bareta dintre cele doua care au cate 6 leduri.Acest led ardea

normal cu testerul ,ambele barete le-am testat cu tester ,atat ca si consum  car si deschidere (am tester cu ampermetru si voltmtru digital) si am constatat ca erau la fel cele 2 barete. Apoi am luat  alte 2 barete si le-am inlocuit cele vechi si asa am vazut ca nu e din BIT problema,apoi am inlocuit numai o bareta ,am observat ca nu se mai aprond doar asa un flash si atat.Si asa am depistat pe ce bareta e problema,Apoi am luat un singur led si am montat paralel rand pe rand pe bareta respectiva,cand am ajuns la ledul asa zis defect ,s-a aprins si bareta respectiva.Dar ceea ce e interesant ca pe tester toate ledurile se aprindeau la fel .

 

P.S acuma vad ca era acelasi placa AY042D-1SF67-B-082 la care am gasit defectul.

Edited by attilaa0
Link to comment

da, attilaa0 , si bucuria mea scurta fu...

pentru siguranta , nu l-am asamblat la loc , ci l-am tot pornit si oprit la intervale de ore , si ..: surpriza : facea la fel !! (simtem ca ceva nu este in regula)

eu am procedat astfel :

am scos rezistenta R7F (200K) si i-am dat drumul : ledurile s-au aprins fara a se mai stinge insa la o intensitate mult mai mare decat pe tester , astfel

se putea observa cum unul din leduri , avea un flickering abia sesizabil.

l-am schimbat de urgenta , si pentru siguranta (ma gandesc ca si alte leduri pot fi spre apusul vietii) , am montat pe OVP la BIT o rezi de 300k in locul celei de 200k

am sa-l tin iarasi o zi in probe .., dar cred ca asta a fost.

 

Link to comment
1 hour ago, Costica LCD said:

Cu alte cuvinte C5F a fost bun!?

da Costica , in mod sigur , eu dupa ce l-am incalecat (terminalele lipite peste cel de pe placa ) , am tras concluzia ca este intrerupt , nu l-am mai masurat , l-am inlocuit  si gata .

greseala mea .. (cu toate ca am intalnit conzi care masurati cu capacimetrul , dadeau bine , iar in tensiune sau semnal faceau probleme)

m-am grabit , fiindca ma saturasem pana peste cap de el...

asta e!

Link to comment
55 minutes ago, mercenarx said:

m-am grabit , fiindca ma saturasem pana peste cap de el...

asta e!

Stai linistit ca am avut si eu destule tv-uri cu defecte de-astea, de cate ori am zis: "gata l-am facut si p-asta" si deja imi faceam planul cati bani sa iau clientului.....cand colo defectul aparea iar  :91, ideia e sa-l lasi cat mai mult in proba, cand l-ai dat clientului si iai luat bani, sa fii sigur ca nu se mai intoarce prea repede inapoi....

Edited by Guest
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines