Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu va ramane decat sa dezlipiti (distrugeti) mufa de casti. Daca in mufa a ramas lipit contactul pentru trecerea pe casti nu-l puteti debloca decat daca aveti mana de chirurg. Mai uitati-va in menu la toate setarile poate va scapat si este trecut pe casti in loc de tv. Nu vad ce legatura sa fie intre sursa defecta si trecerea sunetului pe casti.

Link to comment

Mai ramane ca, in mufa, in pozitie normala, mufa sa aiba contactul pus pe calea normala a semnalului. La introducerea castilor intrerupe sunetul spre difuzoare si-l trece pe casti. Ar trebui vazut in schema cum este configurata mufa. Mai "sapati" pe langa ea daca spuneti ca in menu nu este nici un fel de setare difuzoare/casti. Nu ati specificat daca in casti aveati sunet sau nu.

Link to comment

Nu pot vedea acum o schema,oricum la majoritatea este un contact,posibil numit hp_detect,dar poate avea si alte denumiri.

De obicei acel contact aduce in starea “low” un pin (prin conectarea acestuia la gnd prin intermediul mufei de casti) 

Aparatul in sine detecteaza acel pin in low si comuta pe casti.

Trebuie vazut exact pe schema cum se face asta.

Link to comment

Logic, daca contactul respectiv ar fi ramas (defect fiind) pe on ar fi trebuit ca la scoaterea mufei sunetul sa revina la normal. Nefacand asta ma face sa cred ca, in pozitie normala, acel contact ar trebui sa fie on si la introducerea castilor sa fie off. Numai asa se explica de ce nu a revenit pe difuzoare cand ati scos mufa. Deci vedeti cu atentie pe mufa unde este acel contact si faceti-l, cu o sarma, pe placa de baza. Sau curatati, reparati contactul mufei.

Link to comment

Contactul nu are cum sa ramana pe on decat cu foarte mult oxid pe acolo.

De obicei sunt doua lamele cu ceva distanta intre ele,contactul intre ele se face prin zona metalica de gnd a mufei de casti.

 

Unele au si ceva protectii,de ex. o dioda zener,de cativa volti acolo.Altele nu,au doar un condesator la masa dar si acela se poate defecta.

Se intampla ca la conectarea vreunui dispozitiv extern,diferentele de potential sa duca la defectarea acelei diode,daca se intrerupe nu e problema,daca intra in scurt atunci poti sa scoti mufa de tot,acel pin tot e tinut “low” si aparatul detecteaza ca are mufa conectata la casti.

 

De asta am spus ca trebuie vazut pe schema exact ce si cum.

 

Poate fi defect si din procesor,daca nu a avut protectii poate partea cu pinul de detectie e defecta,asa ca tot timpul va detecta casti conectate.

Edited by gabiz_ro
Link to comment

In astfel de cazuri, cand si daca comutarea se face electronic, cand s-au epuizat toate variantele, pentru a salva placa de baza, se monteaza intern un mic amplificator audio cu intrarea cuplata la iesirea de casti.

Edited by yokoono
Link to comment

1.5V este posibil sa fie sub pragul de high si atunci detecteaza casti conectate.

Sfatul meu e sa mai verifici sau astepti.

Cand ajung la un PC verific pe o schema de 17MB65 ce si cum e pe acolo.

Daca totusi seamana dioda cu d203 din imaginea anterioara poti incerca sa o schimbi sau scoti din circuit.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines