Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu pe, post de comutator energie


Recommended Posts

Salut!

https://www.tme.eu/ro/details/66.82.8.230.000/relee-electromagnetice-de-putere/finder/668282300000/

 

Sper sa nu se considere reclama. Am dat link-ul doar in scopul de a se vedea datele tehnice. 
 

Deci... Vreau sa fac un fel de comutator intre UPS si diverse calculatoare, in cazul in care UPS-ul va muri. M-am gandit la solutia cu releu de putere mare dar am cateva nelamuriri care le voi expune in urmatoarele randuri. 

Putere care este relativ constanta si care UPS-ul o masoara este de 546VA. Din el sunt alimentate diverse module (e un server). In caz de el se va defecta atunci cineva este nevoit sa se dupa, sa deschida rackul si s puna un prelungitor facand un bypass la UPS. Eu vreau sa automatizez acest lucru printr-un releu astfel incat  sa nu mai fie nevoie de o interventie imediata.

 

1. Releul din link va face treaba care o doresc?   Dupa specificatii, ar trebui dar mai bine cer o parere si celor care au mai multa experienta in electrica de putere. 

 

2. La puterea care va trece prin el camd se aclanseaza sau declanzeaza, se vor suda contactele?  Voi avea nevoie de condensator? Ce valoare ar trebui sa aiba condensatorul care inhiba scanteia?

 

3. Bobina de 230 daca ramane constant alimentata pe o perioada lunga de timp(luni sau chiar ani) va rezista? - in principiu nu cred ca ar fi probleme, dar mai bine intreb ca pana acum eu am folosit relee DC si puteri mici.

4. Oare voi fi nevoit sa-l montez pe un radiator? Va veni intr-o carcasa de ABS impreuna cu alte relee tot de putere dar nu la fel ca cel din link.

 

5. O alta solutie mai eficienta pentru a ruta energia electrica de outere mare, aveti? Releul mi se pare cel mai eficient dar de la tensiuni de 5VDC pana la tensiuni de 230VAC e o cale lunga si inca o data intreb despre asta!

 

Multumesc anticipat celor care vor raspunde!

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Releul din link-ul postat de dvs este capabil sa rupa un curent de 10A/220Vc.a. si sa sustina -prin contacul deja inchis- 30A/220V respectiv 25A/400V....

Am inteles ca se doreste comutarea pe bara de 230V...adica alimentarea generala a calculatoarelor...in acest caz , consider ca releul ales va face fata cu brio!...pentru a  creste siguranta in functionare  se poate monta un condensator de 47...100nF la cel putin 1000Vc.c. in paralel pe contactele de lucru...spor!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines