Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver leduri


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Superb, dar BS...

 

Daca pun niste dreptunghiuri si zic ca acolo se intampla minunea... trebuie sa citeasca niste necunoscatori ca sa creada...

Nu este o schema clara ci una de principiu si foarte vaga... unde se limitaza curentul la cei 335V si cum??? mie imi pare ca este o limitare in serie, deci nimic nou sub soare, indiferent cum se comuta tot limitare serie ramane, deci energia in plus se arde sub forma de caldura.

 

Ma bucur ca se lauda ca nu folosesc bobine.... pentru ca numai montajele cu bobine pot obtine randamente mari, doar asa se poate in practica sa convertesti energie.

Link to comment

Becurile cu condensator serie au un condensator electrolitic după punte . 

Dar nu trebuie să mă crezi pe mine , oricum nu sunt în totalitate părerile mele . Dă o căutare după ”LED flicker” și ai să afli mai multe . 

Link to comment

Se poate reduce efectul de flicker prin mărirea curentului prin ledurile de "jos", pe perioada când tensiunea de reţea este redusă, adică ai de ex. 2x curentul nominal în prima treaptă, 1,5x la a doua, 1x la a treia şi 0,5x la vârf. Media ar fi pe la 1x şi flickerul se reduce mult.

Link to comment

Oricum asa ceva nu poate sa fie nici prea flexibil (pentru ca trebuie cele X catene - cum as pune eu 3 COBuri?) nici randament bun (indiferent cu ce se lauda ei nu prea poate fi decat limitare care arde energia in caldura) si nici nu merge ca majoritatea alimentarilor "universal" adica 100-240V ac.

 

Iar cat de evident este flickerul nici nu prea trebuie sa discutam mult, luand in consideratie competitia - pentru ca sursele "normale" filtreaza tensiunea, deci la iesire ai curent continuu.

 

Asa ca la o scurta analiza nu este mare chestie... o functiona, dar si sursa mea chinezeasca de 2 bani functioneza de cativa ani si macar da curent continuu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines