Guest bobyy_90 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Salut! Pentru inceput am un transformator (42v curent continuu de la o statie mai veche) si vreau sa imi fac un amplificator pentru subwoofer .As dori niste link-uri cu elementele necesare construiri(modul ,filtru ,preamplificator etc) daca se poate.Nu conteaza puterea si impedanta dar sa fie mai mare de 80W. Va rog frumos nu ma luati tare ca nu am documentatia necesara,adica is incepator Va multumesc anticipat !! Link to comment
mircea888 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 cu 42VDC nu poti scoate 80w pe 4, pe 8 ohmi mai ales nu, doar daca faci 2 module de amplificator si le pui in punte. Totusi, tensiune furnizata de sursa din statie este dubla(+/-21VDC) sau simpla? Trebuie sa stii ce putere poate debita transformatorul ca sa-ti dai seama ce amplificator poti face cu el, la 42VDC nu cred ca are o putere prea mare. sa lamurim o chestie, cei 42VDC reprezinta tensiunea redresata si filtrata sau doar redresata, poate ai recuperat si puntea+condensatorii din statie. Daca pui amp-ul pe PC nu va fi nevoie de preamplificator dar o sa ai nevoie de filtru activ, vezi la sectiunea Acesorii. Ar trebui sa ne spui si de cati bani dispui pentru acest amplificator. de asemenea daca preferi pe tranzistori sau integrate(nu stiu cum o sa le alimentezi pe astea), iar daca faci cu tranzistori trebuie sa ai ceva cunostinte ca sa pui in functiune montajul. Solutia pentru tine cred ca consta intr-un kit Bafta. :weedman: Link to comment
Guest bobyy_90 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Ma bucur ca vrei sa ma ajuti! Tensiunea este simpla ,iar curentul este continuu ,are si puntea + condensator! Bani sa spunem intre 50 si 150 ron ,de preferabil cat mai putin. O sa merg pe mana unui kit,pe care mi-l propui tu.Multumesc!! Link to comment
Guest Vasile Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Daca tensiunea este simpla este foarte greu sa faci amplificatorul, nu ai putea sa-l desfaci si sa-i faci o priza la jumatate ? pentru ca... uite un kit ff ieftin cu filtru inclus http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=486 Link to comment
mircea888 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 este excelent kitul de la vasile ma refer la pret, la faptul ca e compact, e deja pus in punte si are si filtru iar calitatea acelor integrate e multumitoare. pe tine, ca incepator sigur de va multumi. Problema este ca ai nevoie de alimentare cu o sursa dubla, trebuie sa desfaci traful si sa rebobinezi secundarul cu o priza mediana ca sa obtii 2 tensiuni egale pe secundar. Daca reusesti sa faci +/-21V ar trebuie sa poti livra 100w pe 4 ohmi cu acel amplificator. Totusi, traful tau ce putere are? de pe ce statie este scos? daca se poate pune o poza cu el langa o rigla. Link to comment
Guest bobyy_90 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 trafu are 42v si e scos de pe o statie 2X30w mai veche.In oferta aceea scrie ca trebuie alimentat si filtru cu 2x12.Am pus si niste poze .scz claritatea Link to comment
mircea888 Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 trafu are 42v si e scos de pe o statie 2X30w mai veche.In oferta aceea scrie ca trebuie alimentat si filtru cu 2x12mie mi se pare ca traful ala nu poate alimenta un amplificator de 2x30w. oricum chiar daca statia aia scotea 2x30w nu poti faci un amp de 100w cu trafu din ea. Da, acel kit trebuie alimentat si cu 2x12V pentru filtru dar aici nu ai nevoie de traf puternic, acel integrat trage numai cateva zeci de mA. E ieftin un traf de 2x12V la 0.5A (sau mai putin), nu asta e problema. Link to comment
Rang3r Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Din acest transformator nu ai cum sa scoti 80w. Pt 80w sinus ai nevoie de sarma de vreo 1,5 mm pe secundar si pe acest traf sigur nu ai.Dar totusi spune-mi te rog, de ce iti trebuie tie putere de 80w. Eventual sa-ti pica tavanul pe cap. Pt home use 10-15w (sinus) ii mai mult ca suficient.Pt woofer poti sa folosesti orice amplificator cu TDA2030, TDA2040, eventual pe iesire pui niste blocuri RC sa ai frecvente mai joase.Numai bine. Link to comment
Recommended Posts