Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lungime cabluri UPS centrale termice


Guest icename

Recommended Posts

Guest icename

Salutari!

Daca imi permiteti, am nevoie de putin ajutor si nu ma pricep mai deloc la partea de electricitate.

Sa dau 6 centrale termice (cazane pe lemne, fara gazeificare) montate la cateva case aflate in aceasi curte, casele sunt unele langa altele in forma literei U. Doresc sa montez pentru aceste 6 centrale termice 2 UPS-uri (forma de unda a tensiunii debitate de UPS este sinusoida pura), cate unul pentru cate 3 centrale (pentru a micsora distanta dintre pompe si UPS). Primele 3 centrale au puterea pompelor insumata de 283W (4 pompe) si celelalte 3 centrale au puterea insumata de 543W (3 pompe). Am ales un UPS de 700W cu baterie de 102Ah si unul de 1050W cu 2 baterii de 102Ah inseriate. Problema mea tine de distanta dintre UPS si pompe, cea mai lunga distanta este de aproximativ 25m. Credeti ca sunt probleme cu functionarea pompei aflata la distanta de 25m de UPS? Eu sunt fericit daca as putea monta un singur UPS de putere mai mare pentru toate cele 6 centrale insa, repet, nu stiu daca distantele mari intre UPS si pompe reprezinta o problema.

Va multumesc pentru ajutor!

Link to comment

Aveți grijă ca puterea  UPS-urilor să fie cea reală (activă) și nu cea aparentă. UPS-urile au declarate două puteri, una aparentă ( în VA) pentru sarcini pur rezistive și una activă (în Wați) pentru sarcini reactive ca motoarele pompelor. E bine de știut și că la pornire, uun motor poate cere un curent care depășește de câteva ori pe cel nominal, deci e nevoie de o rezervă de putere suficientă ca UPS-ul să susțină situația ca două sau trei pompe să pornească simultan.Altfel UPS-ul intră în avarie.Faceți teste practice înaintea stabilirii configurației finale.

Edited by validae
Link to comment
Guest icename

Primul UPS, cel care are grija de 4 pompe (70W, 45W, 84W si 84W - total: 283W) ar avea 700W si 1000VA. Al doilea UPS, cu 3 pompe legate (182W, 316W si 45W - turatie variabila - total: 543W) are 1050W si 1500VA. Sa aleg UPS-uri mai puternice, totusi? Teste practice... cum se pot realiza inainte de a comanda echipamentele?

Link to comment

Împrumutați un UPS de la cineva pentru probă, ar fi trist să vă dați seama după ce ați cumpărat unul că nu face față.Evident, există posibilitatea de a-l returna imediat la magazin și a alege unul mai puternic, dar asta nu se poate repeta de mai multe ori....

Edited by validae
Link to comment
Guest icename

Daca imi permiteti, sa analizam putin scenariul clasic al utilizarii unui astfel de UPS montat la o singura centrala. Din cate am citit, se recomanda alegerea unui UPS cu o putere de cel putin 20% mai mare decat puterea necesara - puterea pompei. Aici ne lovim de problema pe care ati expus-o mai sus, cea a necesarului la pornire a motorului a unui curent care depaseste de cateva ori puterea nominala? Sper sa nu incurc termenii si principiile de functionare, ma repet, nu ma pricep aproape deloc la asa ceva.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines