Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCB-uri din China


Mishu_17

Recommended Posts

Bună ziua, am realizat un layout și vreau să comand plăcile din China. 

Vă rog să îmi recomandați o firmă din China care produce plăci la preț mic și vă rog să îmi recomandați o firmă de transport din China până în România.

Eu am găsit PCBWay, dar nu știu care firmă de transport să o aleg. Plăcile au mai puțin decât 10x10cm, sunt cu 2 layere și mă interesează maxim 10 buc.

1. De exemplu, dacă aleg ca firmă de transport HK Post, atunci va trebui să ridic de la postă plăcile sau este vreun curier care le aduce acasă?

2. Există taxe vamale care trebuie plătite ? Dacă da, cât sunt de mari aceste taxe vamale ?

 

Mulțumesc anticipat.

Dacă nu am postat bine, atunci îmi cer scuze și vă rog să ștergeți mesajul.

Edited by Mishu_17
update
Link to comment

vama nu se plateste la suma respectiva nici daca alege dhl. Nici aia nu pun vama cind vrea muschii lor! in schimb, foarte posibil sa fie nevoie de platit tva si atunci dhl are un comision nesimtit de mare daca nu nu poseda EORI ca sa-si platesca singur. Dar cu dhl-ul ajunge rapid si sigur, pe cind cu posta poate dura si doua luni!

Link to comment
1 oră în urmă, andrei_ a spus:

De ce sa "va duceti" tocmai in China,atata timp cat avem atatia colegi care realizeaza cablaje aici pe Forum?

nu le face nimeni la o calitate apropiata macar la pret omenesc. Cel mult sint unii care le comanda in china si mai adauga comisionul lor! dar un calaj dublu placat, gauri metalizate, inscriptionat, masca de lipire, etc, de 10x10 la o jumatate de dolar plus transport nu vei gasi in Ro!

Link to comment

Problema cu DHL-ul este ca cei de la DHL care sunt la vama sunt niste jigodii.

Nu folosesc cuvantul acesta prea usor dar in cazul meu am avut un razboi cu ei recent. Efectiv incalcau legea aplicand un TVA de 19% pt o situatie in care trebuia aplicat 9%.

Nu m-am lasat si am invins cu legea in fata  dar a durat aproape 3 saptamani din momentul intrarii coletului in tara pana l-au livrat. Nu ma interesa din cauza valorii, pentru ca valoarea era mica dar era vorba de principiu. Am preferat sa dau banii aia la ceva amarati.

 

Au facut-o intentionat pentru ca nu am vrut sa le platesc birul de cca 100lei pe care il vor suplimentar fata de transportul deja platit (am EORI).

Link to comment

fie vorba intre noi, presupun ca aceasta taxa nu e inventata de comisionarii vamali ci ei doar aplica regulile facute de angajator! ma refer la taxa pe care o solicita pentru ca platesc tva si vama in numele nostru! ar fi interesant de stiut daca acesta politica o au si in alte tari sau este ceva local!

Link to comment
On 10/23/2018 at 8:01 PM, Marele Savant said:

 ar fi interesant de stiut daca acesta politica o au si in alte tari sau este ceva local!

 

Peste tot este la fel la DHL. Am platit anul trecut taxe in UK pentru niste colete venite cu DHL de mi s-a facut parul maciuca. Colet in valoare de 200$, taxe 37,54 lire. Am crezut initial ca am nimerit vre-un chinez pocait si a trecut valoarea integrala in acte. Da de unde; valoare declarata 25$, taxe 37,54L. Fara explicatii, fara nimic. Platesti au ba. Daca platesti aducem coletul, daca nu, nu-l aducem. Acum 2 ani nu era asa. La colete mici si de valori mici, in UK nu se platea nimic la DHL.

Nu stiu acolo ce criterii au. Nu-ti cer ca in Ro sa le spui tu ce este in colet si sa le prezinti dovada platii. Cu dus si intors asta ; dai banul dar macar nu-ti faci nervi.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines