Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebari legate de stabilizatoare


Guest birica

Recommended Posts

Guest birica

1.IN ce situatii pot sa apara riplu la iesirea unui stabilizator.2.de ce se pune condesator la iesirea stabilizatoarelor3.cat de repede stabilizeaza stabilizatorul?4.de ce pe alimentari se pun 2 c-uri. unul ceramic si unul electrolitic?5.e utila inductanta in serie la iesirea stabilizatorului?6.daca un stabilizator are inductanta de iesire,influenteaza valoarea sarcinii riplul pe iesire? daca da dece? daca nu, dece?mi-ar trebui raspunsurile acestea , va rog mult de tot daca stiti si puteti sa ma ajutati raspundeti-mi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

3 stabilizatorul stabilizeaza sub 1s daca este in parametrii normali de functionare(adica temperatura,tensiunea pe intrase si intensitatea)poti testa,cu un stabilizator gen 78xx,il alimentezi la o sursa variabila,iar la iesire pui un consumator+ un voltmetru,si observi ca tensiunea este aceeasi4 in urma redresarii tensiunii alternative,apare o tensiune contiuna pulsatorie(@100hz+armonici de 200,300 etc-cu cat e mai mare frecventa,cu atat scade amplitudinea armonicii)condesatorul electrolitic neteseste aceasta tensiune,o face continuuacel ceramic e pus pentru a elimina armonicile pe fercvente inalteraspusuri posibile(le iei in considerare in caz ca nu primesti altele):1 riplul apare tot timpul,la orice sursa(in afara de baterii),doar ca este insesizabil in multe(anumite) aplicatii5 in ca,pe o inductanta,cade tensiunea,iar in cc intensitatea(cade=limiteaza)

Link to comment
Share on other sites

Guest Vasile

Cand copilul meu era micut si a facut contact cu natura la un moment dat vede o rama pe pamant si ma intrebat "tati da unde merge rama ?"

Link to comment
Share on other sites

asa ca-l indrumam la biblioteca facultatii, ca e prea multa teorie ...PS: par intrebari pentru prezentarea unui proiect... profesorul i-a spus ce o sa-l intrebe sa treaca, asta insemnanad sa se uite pe cursuri si pe carti :partyman:

Link to comment
Share on other sites

Guest birica

pe aproape. ele sunt formulate ca pt "scoala" dar mie imi trebuie sa tin cont de ele la o lucrare mult mai complexa. Deci nu le voi copia in lucrarea finala, stati linistiti. Ce e drept e ca lucrurile astea ar fi trebuit sa le cunosc. Asta e. Ms pt sustinere oricum

Link to comment
Share on other sites

Guest birica

logic ca nu am nevoie de cineva care sa imi scaneze cursuri sau carti. toti avem nevoie de carti. Pai ce e gresit ca am postat niste intrebari aici pe forum?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines