Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inductor filtru iesire Clasa D

Freaka666

Recommended Posts

Va salut!

In ultimul timp am observat ca toata lumea devine frenetica sa construiasca amplificatoare in clasa D :))) treaba asta m-a cam apucat si pe mine:))

Din ce m-am documentat, filtrul de iesire este o parte foarte importanta a amplificatorului care poate sa devina relativ scumpa. Si tot am cam ramas in ceata.

Nu am gasit prea multe informatii concrete despre inductor. Fiecare are parerea lui despre miezurile folosite: micrometale, sendust, ferita.

De ex. am vazut ceva grafice de la Ferroxcube parca, aratand ca miezurile de ferita produc ceva distorsiuni mai mici fata de micrometale/iron powder.

Am vazut foarte multe variante cu toroid mix -2, chiar este bun sau doar cea mai ieftina varianta fata de un miez EE sau ETD? Sau alte motive gen amprenta pe pcb etc.

Ce pareri aveti?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Freaka666

3

• DarkAvenger

2

• sesebe

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

As da o fuga pe site-ul Coilcraft. Poate ceva se potriveste amplifului de-l ai in proiect.

Daca lucrezi la o firma mai de doamne-ajuta, te poti pricopsi cu niste esantioane. Asta pentru teste.

Nu lucrez in domeniu:(

La coilcraft am gasit un singur inductor care se potriveste si care nu este prin magazinele online:rade:

La Würth Elektronik am gasit mai multe modele de inductoare care se incadreaza daaar un singur inductor e mai scump decat IC TDA8950-TDA8954 :rade:

Acum 30 minute, Freaka666 a spus:

Nu lucrez in domeniu:(

La coilcraft am gasit un singur inductor care se potriveste si care nu este prin magazinele online:rade:

La Würth Elektronik am gasit mai multe modele de inductoare care se incadreaza daaar un singur inductor e mai scump decat IC TDA8950-TDA8954 :rade:

Se reproiecteaza schema astfel incit sa functioneze folosind componete care se gasesc de cumparat.

Pretul semiconductorilor a scazut comparativ cu pretul altor componente electronice si deci nu-i ceva deosebit ca o bobina sa fi mai scumpa decit un integrat.