Freaka666 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Va salut! In ultimul timp am observat ca toata lumea devine frenetica sa construiasca amplificatoare in clasa D :))) treaba asta m-a cam apucat si pe mine:)) Din ce m-am documentat, filtrul de iesire este o parte foarte importanta a amplificatorului care poate sa devina relativ scumpa. Si tot am cam ramas in ceata. Nu am gasit prea multe informatii concrete despre inductor. Fiecare are parerea lui despre miezurile folosite: micrometale, sendust, ferita. De ex. am vazut ceva grafice de la Ferroxcube parca, aratand ca miezurile de ferita produc ceva distorsiuni mai mici fata de micrometale/iron powder. Am vazut foarte multe variante cu toroid mix -2, chiar este bun sau doar cea mai ieftina varianta fata de un miez EE sau ETD? Sau alte motive gen amprenta pe pcb etc. Ce pareri aveti? Link to comment
DarkAvenger Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 As da o fuga pe site-ul Coilcraft. Poate ceva se potriveste amplifului de-l ai in proiect. Daca lucrezi la o firma mai de doamne-ajuta, te poti pricopsi cu niste esantioane. Asta pentru teste. Link to comment
Freaka666 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Nu lucrez in domeniu:( La coilcraft am gasit un singur inductor care se potriveste si care nu este prin magazinele online La Würth Elektronik am gasit mai multe modele de inductoare care se incadreaza daaar un singur inductor e mai scump decat IC TDA8950-TDA8954 Link to comment
sesebe Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Acum 30 minute, Freaka666 a spus: Nu lucrez in domeniu:( La coilcraft am gasit un singur inductor care se potriveste si care nu este prin magazinele online La Würth Elektronik am gasit mai multe modele de inductoare care se incadreaza daaar un singur inductor e mai scump decat IC TDA8950-TDA8954 Se reproiecteaza schema astfel incit sa functioneze folosind componete care se gasesc de cumparat. Pretul semiconductorilor a scazut comparativ cu pretul altor componente electronice si deci nu-i ceva deosebit ca o bobina sa fi mai scumpa decit un integrat. Link to comment
DarkAvenger Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Sa nu exageram cu pretul. Cum vrei sa obtii 300W? SER2915 10uH 6.5$ la Mouser. SER2918 10uH 8.2$ la Mouser. Link to comment
Freaka666 Posted September 18, 2018 Author Share Posted September 18, 2018 Multumesc. Link to comment
Recommended Posts