Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton RC4558


paulb

Postări Recomandate

20 hours ago, Dan85 said:

Mediile n-ar trebui bagate si ele in seama?

Nu, pentru că nu le vrea nimeni in exces. Poate doar la portavoce sau goarne de radioficare.

In rest, corecția pe care o asigură un corector de ton pe două cai este suficientă, Și așa nu mai umblă nimeni la el după ce a făcut reglajul care să sune cel mai bine, pe gustul lui.

Pentru pretențioși există egalizoare parametrice.

Link spre comentariu
1 hour ago, cata rator said:

Nu, pentru că nu le vrea nimeni in exces. Poate doar la portavoce sau goarne de radioficare.

Confunzi o opinie personala de-a ta cu o tendinta generala.

 

37 minutes ago, Dan85 said:

E doar un punct de vedere si o constatare personala si eram oarecum curios de cateva opinii, pro sau contra.

Nu cred ca ai sa gasesti prea multe opinii contra, nu vad de ce ai dori sa lipseasca ceva atat de integral din spectrul audio ( mediile ).

Si mie mi se pare necesar reglajul pe medii, il folosesc des si este prezent pe toate corectoarele pe care le-am facut ( ba chiar am improvizat si adaptat unul si la corectoare din comert care erau doar pe 2 benzi ).

 

Link spre comentariu

Atât timp cât 98% dintre amplificatoarele ce se găseau/găsesc pe piață au corector de ton pe două căi, este clar că e o tendință generală.

Realitatea obiectivă vorbește de la sine. Si nu cred am mari îndoieli că asta s-ar datora prețului la producător a unui incă un potențiometru și câteva rezistențe și condensatoare.

On 3/3/2019 at 7:08 PM, Marian said:

Corectie pe 2 cai implica o schema mai simpla, mai putine componente, spatiu mai mic pe placa, deci pret o idee mai mic, probabil e si asta unul dintre motivele pentru care se folosesc in anumite cazuri ( si la destule amplificatoare din comert ) corectie pe 2 cai.

 

 

Editat de cata rator
Link spre comentariu

Din nou pui etichete nefondate.

Cata experienta ai tu in productia de serie?

Ca eu am destula incat sa-mi argumentez cu varf si indesat afirmatiile.

Chiar si la productia de serie limitata la cateva zeci de exemplare, cateva componente in minus conteaza daca tintesti o anumita piata.

Atunci cand produci in serii se sute sau mii de exemplare, sa fii convins ca pana si o banala rezistenta conteaza pentru ca la productia de acest tip se lucreaza automatizat si se cumpara componente la role de cateva mii de bucati, si ce ramane sunt asumate la pierderi daca nu pot fi reutilizate la o alta serie, o singura rezistenta in minus inseamna de fapt minim cateva mii de componente mai putin...

Deci cum e, conteaza pentru un producator de serie semnificativa cateva repere distincte in minus la proiect? 

Link spre comentariu
36 minutes ago, Marian said:

Cata experienta ai tu in productia de serie?

Ca eu am destula incat sa-mi argumentez cu varf si indesat afirmatiile.

Deja discuția capătă o turnură pe care n-o agreez.

Ce legătură există intre mentalitatea și concepțiile tale, care produci la nivel de amator niște module pentru care încerci să-ți găsești permanent clienți (și asta implică deja un anume mod de a aborda problemele, voit direcționat spre un anume scop) și politica de marketing a marilor fabricanți, produse care sunt proiectate in baza unor studii serioase și elaborate (inclusiv de acustică și fiziologia urechii umane)?

Restul comentariului tău denotă doar o profundă necunoaștere a noțiunilor legate de profit și pierderi în producția industrială, așa că n-are sens să comentez.

Ideea e simplă: dacă studiile relevau ca ar fi fost necesară și o corecție de medii, aceasta ar fi existat căci abia în acest caz, în lipsa ei, ar fi suferit mari pierderi.

 

PS

Și cu asta consider încheiat acest subiect din punctul meu de vedere. Altceva nu mai am de comentat despre acest aspect.

Editat de cata rator
Link spre comentariu
6 hours ago, cata rator said:

produse care sunt proiectate in baza unor studii serioase și elaborate (inclusiv de acustică și fiziologia urechii umane)?

Ma intreb cate studii serioase si elaborate s-au facut pentru amplificatoare sau uneori si mixere care costa maxim 150-200 euro?

Deosebirea dintre noi 2 este ca eu nu incerc sa-mi impun propriile pareri pe post de regula generala asa cum faci tu.

Mie unul reglajul de medii mi se pare indispensabil din orice corectie, ca tu-l consideri inutil este strict parerea ta, nu o tendinta.

 

In fine, cum zici tu asa sa fie.

 

PS: As aprecia sa te lipsesti de referinte personale.

Link spre comentariu

Am gasit o mica greseala la desenul cablajului facut de rus. Grupul R14 + C6 sunt puse la masa in loc sa fie inseriate si apoi puse in paralel pe R18.

O intrebare (de incepator, probabil), daca in loc de VT1, VT3, VT5 si VT8 as pune altceva mai ''haudiofil'' decat acele 2n5551, ceva de genul KSC1845, s-ar cunoaste fo' diferenta ?

 Rog frumos un moderator, cand are timp, sa mute discutiile despre acest corector in alt subiect.

1613103958_schemacorectordeton.jpg.3129ed85a13d1dbe6b881492a8d08956.thumb.jpg.c792be51437266d25aed5e82b4075de3.jpg

 

 

 

Quote

 

Editat de maxente
Link spre comentariu
On 3/7/2019 at 3:05 PM, maxente said:

Am gasit o mica greseala la desenul cablajului facut de rus. Grupul R14 + C6 sunt puse la masa in loc sa fie inseriate si apoi puse in paralel pe R18.

 

Pe celalalt sunt puse bine. Deci este o mica varza in acel pcb. Se poate corecta totusi ca in poza atasata. Sau pur si simplu scoase terminalele de la masa si lipite impreuna in aer.

 

Screenshot_1.png

Editat de GeX
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări