Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor de energie pasant trifazat


Bebelu

Postări Recomandate

Vreau sa inchiriez un spatiu care imi este inutil momentan. Am gasit pe cineva dar ma lovesc de o mica problema. Spatiul de inchiriat are tras curent electric, trifazat si monofazat. Are si tablou cu sigurante automate, inclusiv diferential, tot ce trebuie. Ca sa pot incasa si apoi plati banii de pe consumul chiriasului trebuie sa cumpar si sa montez un contor electric pasant trifazat. Intrebarea mea este ce fel de contor trifazat monteaza ENEL-ul ? Care masoara doar energia activa sau si pe cea reactiva ? Puterea instalata tin minte ca au zis ca este de 10kw. Chiriasul are cateva utilaje gen frigidere si ceva care amesteca, alimentate trifazat. Contorul trifazat pe care vreau sa-l cumpar poate sa masoare doar energia activa sau e musai sa masoare si pe cea reactiva ? Daca sa zicem ca ENEL-ul imi masoara mie doar puterea activa nu are rost sa cumpar un contor care masoara si putere reactiva mai ales ca sint mai scumpe. Cutia in care are ENEL-ul contorul este afara si capacul transparent s-a matuit complet(COMTEC), cu greu mai se poate citi dar asta e treaba lor pina la urma.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Intrebarea esentiala este ce va factureaza enelul pe factura(poate fi montat contor care inregistreaza reactiv si sa nu va factureze energie reactiva)?  Contractul dumneavoastra este pe casnic sau pe firma?

Daca este pe casnic atunci nu va factureaza reactiv deci puteti pune contor clasic. Pe factura ar trebui totusi sa scrie clar ceva si de energie reactiva daca va factureaza.

 

Link spre comentariu

Cati sunt cei care isi contruiesc ceva luand curent de la vecinul? Nu cred ca iau pe gratis niciunul(evident ca nici factura nu primesc).

Si mai este ceva, daca e sa luam legea la sange. Daca respectivul foloseste energia in alte scopuri decat casnic, teoretic trebuie sa aiba contract de agent economic...

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări