Reynolds Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Am ceva probleme cu un receiver Pioneer VSX322-K cand primeste semnal pe intrarile analogice doar doua din ele mai functioneaza TV si Tuner FM Mono/AM sunetul in boxe ajunge cu intreruperi la 5-6 sec maxim 1-2 sec in schimb da aplicarea unui semnal digital sunetul ajunge in boxe distorsionat dar fara intreruperi. Nu stiu cum as putea sa verific fara osciloscop daca si modulul digital imprima distorsiuni sunetului. La aplicare semnal audio direct pe incput amplificator final sunetul pe boxe este fara intreruperi dar pe unele canale am observat distorsiuni destul de mari. La prima problema sper sa rezolv prin inlocuirea integratului pentru input. Ar putea sa mai fie si altceva care sa creeze probleme? Ce ar trebui sa verific eventual sa inclocuiesc in amplificatorul final pentru a reduce distorsiunile? Atasez aici si service manualul de la un model destul de asemanator VSX321 https://drive.google.com/open?id=1YXhro2d0YONV48Uaje0MNgT_QpZaXals multumesc! amplificatorul final Link to comment
claw Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Semnalul la ieșirea oprerationalului pre-input l-ați verificat? E posibil sa fie OK și sa munciți degeaba. Verificați căderea de tensiune de pe rezistentele din emitoarele tranzistorilor finali, pentru început. Link to comment
Reynolds Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 semnalul de intrare operational este corect atat pe TV cat si pe celelalte intrari analogice. Semnalul de iesire din operational avand ca input selectat TV analogic este cu intreruperi. Tensiunea de alimentare operational pare in regula +/-6.68V luata din cele 2 zenere de 6.8V. S-ar mai putea verifica si altceva pe langa operational ce ar putea determina aceasta problema? am 46.9V dupa rezistente iar tensiunea de alimentare etaj de putere este de +/-46.9 Link to comment
claw Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 (edited) Eu ma refer la operaționalele de la pag. 72 care sunt alimentate la +/-12Vcc. Verificați-le tensiunea de alimentare și după aceea starea semnalului la intrare și la iesire. Încă o dată, verificați căderea de tensiune ori pe una ori pe amândouă) pe rezistentele din emitoarele tranzistorilor finali la fiecare canal în parte, sa fi sigur ca nu e etajul final cu probleme... Măsurați și offsetul fiecărui etaj final. Teoretic nu ar trebui sa sară de 50mV. Edited September 1, 2018 by claw Link to comment
Reynolds Posted September 2, 2018 Author Share Posted September 2, 2018 Au tensiunea de alimentare ceva mai mica 10V in loc de 12V. Iar alimentarea amplificatorului de putere ar fi trebuit sa fie +/-50V dar este +/-46.9V. Stabilizatorul de sa1117D 5v de pe placa digitala scoate 6.78V in loc de 5V. As incerca sa schimb electroliticii de pe placa principala si acest stabilizator. Link to comment
sesebe Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Cind masori tensiunile în secundar la un traf masori ÎNTOTDEAUNA și tensiunea de rețea. Dacă stabilizatorul se 5V are la ieșire 6.5V e nasol pt ca e posibil sa fie afectate și circuite alimentate din tensiunea asta. Obligatoriu rezolvi cit mai repede stabilizarea de pe 5V. Cit are la întrare stabilizatorul de 5V? Vezi ca e posibil sa ai și un divizor rezistiv ce setează tensiunea (depinde de varianta de 1117 utilizata - dacă e unul reglabil sau fix de 5V). Link to comment
Reynolds Posted September 2, 2018 Author Share Posted September 2, 2018 Tensiunea la retea este 220V traful scoate 36VAC si 9VAC. pare sa fie fix la 5V configurat. aseara dupa ce am masurat tensiunile nu mai recunoaste intrarea optica. Am un stabilizator THT sa vad daca l-as putea cumva lipi in locul celui defect Link to comment
Reynolds Posted September 2, 2018 Author Share Posted September 2, 2018 Am schimbat stabilizatorul de 5V dar tot nu recunoaște semnalul digital. Mai e o problema cu stabilizatorul de 1.8V pe care am 2.03V. Sa fie de aici problema? Pare ca ajunge ceva tensiune pe d out spre dsp. Link to comment
modoran Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Cum naiba toate stabilizatoarele au tensiune marita pe iesire ? Sigur masa are continuitate sau aparatul sigur masoara bine ? Link to comment
Reynolds Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 Masa pare in regula are continuitate. Doar cele 2 au fost cu probleme cel de 1.8V si cel de 5V de pe intrare. PCM1681 functioneaza la o temperatura cam mare. Care integrat e responsabil de recunoașterea intrării digitale? Si cum l as putea verifica? Link to comment
sesebe Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 (edited) Dacă integratele au fost supravoltate pe alimentare aproape sigur au rămas cu sechele. Problema este alta: probabilitatea ca să se defecteze 2 regulatoare de tensiune simultan, fără intervenția cuiva, și fără a fi fulgerat, alimentat de la 380V etc, adică în condiții normale de alimentare este FOARTE-FOARTE mica. Mai bine ai cauta motivul pt care cele doua regulatoare s-au defectat și abia apoi treci mai departe cu reparatia. Altfel nu faci decit sa cirpesti urmărind ca oricind sa se defecteze din nou...... Edited September 3, 2018 by sesebe Link to comment
Reynolds Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 ce ar putea sa produca defectarea acestor stabilizatoare? Link to comment
one Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Un scurt circuit produs cu aparatul de masura este exclus ? Link to comment
sesebe Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Poate a vrut sa măsoare curentul de iesire cu multimetrul..... Link to comment
Reynolds Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 problema a reaparut dupa ce am masurat acele valori. initial nu mergea deloc sunetul dupa ce am demontat curatat placa cu spray contacte si conexiunile a inceput sa mearga dar ezitant 2 din 3 accepta semnalul digital. PCM1681 functioneaza fierbinte nu poti tine degetul pe el. Doar cu multimetrul fac masuratori altceva nu am. Link to comment
Recommended Posts